25 Haz 2012

Fanaa

Yapım: 2006  -  Hindistan
Tür: Dram,  Gerilim,  Komedi,  Romantik,  Savaş,  Suç,  Politik,  (bu nasıl bi tür lan. izlemeden anlamıyor insan tabii.)
Süre: 168 dakika

Hazır izlemişken taze taze tanıtayım dedim.

Yine bir Aamir Khan filmiyle karşınızdayım. Zaten Aamir Khan’dan geçilmiyor. Akadaş bi kere Bollywood dedin mi Aamir Khan şart.

Film duygusal başlıyor, ölümüne bir flört romantizm duygusallık, efendime söyliyim bir polisiye olaylar falan ne oldu dedim lan yine. Sonra romantik başlayan film elbetteki polisiye bitecek değil. Çok yoğun duygu seli var, az daha ağladım bi sahnede lan. eheh. Bakmayın şimdi gülüğüme. Filmin sonunda da şey oluyor.. tamam yapmıyorum. (madem o kadar yazdık bi de sonunu söyliyim tam olsun. eheh.)

Öncelikle 3 idiots’ta Aamir Khan’a hasta kalıp ayılıp bayılanlara burdan sevgilerimi iletiyorum, burda ne yazık ki o kadar şeker bi adam yok. Allahım bi de filmin başında uzun saçlı falan halleri, liseli midir yeni üniversiteli midir, nedir. Götüme benzemiş hiç de sempatik değil bu filmde. Zaten olmaması da isabet olmuş.

Filmde milliyetçi bi durum var, alttan alttan veriyor hint milliyetçiliğini diyordum ki filmi bitirince bir Erkan Tan edasıyla lafımdan geri döndüm. Herşey konuyla alakalı yine. İçten pazarlıklı bi durum yok yani. Sakiniz.

Aamir Khan o kadar şeker değil, peki kızımız? Hı. Kızın gözler zaten kamyon farı. Çak çakayi. Saçlar desen şelale, kızın kafasından aşağıya akıyor (benim yarimde de var aynısından kıskanın. ehehe). Zaten kızımı da büyük ihtimal ordan kotarıyor. Değişik bi renk gözü var. Acayip.

Müzikler, oyunculuklar, eeefendime söyliyim mekanlar, çekimler falan iyi hoş.

Film 3 saate yakın. Değer mi? Değer.

“Ben sevdim eller alsın.”

Bir de önemli bir detay olarak: “Subhallah.”

26 yorum:

  1. abi müzik yav müzik aşkolsun tek cümle ile geçilirmi o müzikler yapma gözünü sevem. sonunda hadi len dedim filmin kızada karakter olarak sinir oldum (çok güzel kıskanmışda olabilirim çaktırma)ama güzel filmdi hele o çocuğun adama süt getirdiği sahneye bittim -bu ne? -zehir(spoiler da spoiler):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçilir de geçilir. Yapacak bişey yok çünkü yazının sonu gelmiyor. Bi de müziği nasıl anlatayım usta ya müzikler on numara tamam da açıp dinlemesi lazım adamın. Ama sanırım bloglara filmlerdeki bazı şarkıların videolarını ekleyerek bi güncelleme yapacağım. O da aklımda. Onu da burdan şeyapayım.

      Sil
  2. ghajini yi izledinizmi? bi arkadaş önerdi ama sitede göremedim bi dur bakem sorayım ben guruma dedim? müzikleri güzeldi ama ne diyorsun baksam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghajini'yi izledim ve yanlış hatırlamıyorsam Aamir Khan filmlerini izlemeyi o filmle bıraktım.:D. Çok daha güzel film varken Ghajini sadece Aamir Khan'ın oynadığı güzel filmler listesinde bile doğru düzgün yer bulamaz bence. Haa diyorsan ki Aamir'in fason kaslarıyla bir hoş olmak istiyorum onu bilemem tabi. ehehe.

      Sil
  3. o kadar mı yav? vazgeçtim bakmıyom :)konuyu biraz araştırdım momento nun çakması sanırım momento da iyi filmdi o yüzden dikkatimi çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllarca ben de Momento diye bildim filmi ama aslen Memento. Seni hakir gördüğümden değil de sanki afişte yanlış yazmışlar filmi. "La bu momente değil mi ya?" diye sorası geliyor insanın. Lisede aldığımız temel fizikten bi bu kalmış akılda.:D. Mementoyu da hiç izlemedim bu arada.

      Sil
  4. yanlış yazmışım ama doğru biliyorum:)ben izledim de ilk defa bi filmde "hadi be! dedim yani öyle birşey beğendim ve ghajini deki gibi kas gösterisi falan yok ama adamı don gömlek çok görüyorsun malum her taraf dövme:)yoksa çiroz abimiz

    YanıtlaSil
  5. Namaste,
    Her gün birer saaten toplam üç saatlik filmi üç akşamda bitirdik, ailece Bollywood hastası olduk. "Bu akşam da Hollywood takılalım" dedim, evde isyan çıktı. Neyse, Film üç saate değer, kurgusu, hikaye akışı, şarkılar vs. gayet güzel. Arada bir Yeşilçamvari tesadüfler ve kareler olmuyor değil ama biz Türk filmleri ile büyümüş bir nesil olduğumuzdan, bu tesadüfler göze ve mantığımıza teğet geçiyor. Evet, bir miktar Hint milliyetçiliği var ama göze sokulmuyor, o muhteşem coğrafyaya ve renkli kültüre bu kadar milliyetçilik az bile diye düşünüyorum. Filmden bahsedip kimsenin keyfini kaçırmayım. Önceki yorumlarımda biraz "spoiler" vermişim. Kesinlikle izleyin, sıkılmayacaksınız, üç saatin nasıl geçtiğiniz anlamayacaksınız. Harcadığınız her bir megabyte'a değer.
    Size tekrar teşekkürler Doğukan kardeş,
    Sayenizde güzel filmler izliyor, yeni bir dünya keşfediyoruz.
    Kara Lale

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla böyle kalifiye yorumlar gelince ne gada seviniyom bilemezsiniz.:)
      teşekkürler.

      Sil
  6. Merhaba :))) ilk başta burayı geç keşfettiğim için özür dilemek istiyorum.Hint filmlerini seven bir insan daha gördüğüm için çokkk mutlu oldummmmm.Daha fazla film yorumları bekliyoruz senden :) Senden bir ricam olacakta acaba Aamir in ghajini filmini izler misin ? aslında ilk olarak C.Nolan'ın memento filmini izleyip daha sonra Ghanjini filmini izler misin ? şimdiden yorumunu çok merak ediyorum.Bu film o kadar çok tartişma konusu oldu ki yorumunu almayı çok isterim... Bollywood u sevdirdiğin için tekrar tekrar teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghajini'yi izledim ama bi ara üşengeçlik edip izlediğim filmi yazmadım, o da o araya kaynadı. Memento'yu izlemedim. Valla çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Memento'nun çakması desek gene iyi. Ghajini'yi Tamil sineması çekti ilk. Bu Aamir Khan'ın oynadığı onun birebir aynısı. Ama birebir yani. Sırf Aamir Khan oynadı diye o kadar izlendi bilmem ne. Tam bir tüccar kafası. Hiç tasvip ettiğim işler değil.

      Sil
    2. Ayrıca çok teşekkürler ilgin için.:)

      Sil
    3. ilk başta ben teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğin için :) böyle usta oyuncular diye adlandırdığımız kişilerin ticari şeyler için film de oynaması bana da çok saçma geliyor ve bu filmi Aamir Khan tekrar çekicekmiş.Ayrıca film önerisi istersen (işine karışmış gibi olmak istemem ama görünce ayy yorumu ne olcak diye merak ediyorum :))Shahrukh Khan'ın Jab tak Hai jaan filmi Kareena Kapoor un Kurbaan filmi ve We are Family son olarak Rang De Basanti teşekkürler her şey için :)))

      Sil
    4. Jab Tak Hai Jaan yeni zaten. Ama yorumlarını okuduğum kadarıyla pek ahım şahım bi film olmadığını, beklentileri karşılamadığını söylüyorlar. Yine de izlerim sanırım. Kurbaan'ı duydum ama izlemedim. Kareena Kapoor açıkçası çok sevdiğim bi oyuncu değil. Ama o film de var aklımda. We Are Family ve Rang de Basanti de izleyip yazmadığım filmler arasındalar. İkisinden de pek bi numara olmaz. Vasatın altında. Yani aklımda öyle kalmış. We Are Family hele çok saçma bi sonu ve anafikri olan film. Çok film tanıtımı gibi olmadı bunlar ama özet geçtim.:D

      Sil
    5. açıkçası dünyanın en berbat filmi bile olsa yorumunu almak isterim.Kaliteli filmler çok az çıkıyor.oyunculara göre izliyordum usta oyuncu oldukları için artık o tadı bulamıyorum iki yılda bir çıkıyor.örnek olarak My name is Khan gibi bir filmi ve oyunculuğu bir daha Shahrukh khan da göremedim.Vasat olarak gidiyor.Sizce şimdi hangi filmleri izlemeliyim yazdıkların dışında ? :))

      Sil
    6. Yazdıklarım dışında pek film izlemedim açıkçası. Taş çatlasın 5-6 tane daha ama onlar da dediğim gibi öyle elle tutulur filmler değil. Eega olabilir mesela, jodhaa akbar, OMG, Ek Tha Tiger, Delhi Belly olabilir. Bunlar güzel filmlerdi.

      Sil
    7. Teşekkür ederim :)

      Sil
    8. aamir khan'ı o kadar tanımadığın belli ki bu yorumdan yok ghajiniyi para için çekmişte bilemem ne de aamir zaten film boyunca otursa yine o film rekor kırar böyle bi kaygıya neden düşsünki aamir o flmin tamil versyonunu izliyor ve flmden çok etkileniyor, filmin hakettiği değeri görememesine üzüldüğü için filmi yeniden çekme kararı alıyor.. asininde oyunculuğuna hayran kaldığı için onu yeniden oynatıyor. ayrıca fanaa nın müzikleri üzerine bir tez yazarım ben. müzikleri böyle üstün körü geçmen hiçte objektif bi yorum olmamış

      Sil
    9. Aamir Khan'ı nerden tanıyacağım la ben çılgın.
      İşte ben de onu diyorum. Film boyunca otursa siz adamı yine izliyorsunuz. Ben izlemem. Ayrıca o film tamilden de önce 2000 yılında Hollywood'da çekildi zaten ve tüm dünyada hakettiği değeri gördü. Hindistan'a gitmemiş mi? Allah allah.
      Yav filmi övmüşüz güzel demişiz. Yazının sonuydu zaten. Bi de blog işinde acemiyim. Üşenip yazmamışım demek ki.:D Hiç de hatırlamıyorum niye öyle yaptım.
      Son olarak burası zaten objektif bir blog değil ki. Tam aksine subjektif, tam aksine öznel. :)

      Sil
  7. yorum yapma yeteneğin hiç yok bunu da bilmeni isterim Kazdal bey.

    YanıtlaSil
  8. bence senin aamir khana karsıı bir hırsın var buyüzden boyle salakça yorumlar yazıyorsun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre de sen terbiyesiz ve özgüvensiz ergen bir anonimsin. Benim bu düşüncemin senin için ne kadar değeri varsa bence senin de benim Aamir Khan hakkındaki düşüncelerim hakkında da o kadar değer veriyor olman şahsın için en uygunudur. Bu kadar önemseme. Değmez.

      Sil
    2. takılma çatlak seslere. biz buralardayız gardaş.delimisin kızım deme ama canım sıkıldıkça tekrar okuyorum blogu. uslübun samimi ve akıcı,kendine has bi tarzın var. beğenmeyen başka kapıya diyelim kısaca.bu arada çok ara verdin özlettin kendini bi ufakdan dönüş yapsan diyorum he

      Sil
    3. Olumsuz yorumlarla beraber bloğun gerçek bir bloğa döndüğünü hissetmeye başladım.:D. Doğru diyorsun. Çok boşladım. Bayramı geride bıraktığımıza göre yakın zamanda güzel bir filmle dönüş yapabilirim.
      Teşekkürler.

      Sil
  9. Müzikleri güzeldi doğrusu.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...