27 Oca 2013

Lakshya

 
Yapım: 2004 - Hindistan,
Tür: Dram,  Romantik,  Savaş,
Süre: 186 dakika
Yönetmen: Farhan Akhtar,
Oyuncular: Hrithik Roshan, Amitabh Bachchan, Preity Zinta, Boman Irani, Amrish Puri


Son birkaç filmdir ağırlıklı olarak 2012 filmi izliyordum. Hem çok iyi filmler var hem de hindistan sinemasının geldiği son noktayı geçmişinden daha çok seviyorum açıkçası. Ancak bu filmle seriyi bozmuş oldum. Peki değdi mi? Bakalım.

Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum. Çünkü daha önce böyle filmleri tanıtmıyordum. Şimdi niye tanıtıyorum? Arayan iki satır bilgi bulsun da vakit kaybetmesin boşuna diye.

Lakshya, Hrithik Roshan abimizin başı çektiği, Preity Zinta ablamızın da baş rolümsü kadın oyuncu olduğu bir film. Preity Zinta'yı daha önce Veer-Zaara'da izlemişim ama gel gör ki Veer-Zaara'yı daha önce tanıtmadığımı üzülerek belirtmiştim. Filmdeki Hrithik Roshan'ın olayı ise heralde hiç yakışıklı olmamacasına oynamak ve bu adamı bir filmde böylesine görebileceğiniz çok nadir durumlardan. Genç şımarık halleri var tam bir apaçi, bi de asker halleri var ama onda da ne tarz var ne kas mas gösterisi. Hiç  bişey yok yani. Şaşırttı beni. Hrithik ve kassız halleri. İnanılır gibi değil.

Filmi ilk indirirkern yorumlara falan baktığımda şöyle süper film, böyle süper film, bestest indian movie, imdb 7.7, sinemalar 8.1 falan. Dedim vay anasına heralde bomba bi film daha izleyeceğiz. Halbuki sen orda "Bestest indian movie" ibaresini görmüşün. "Bestest" yazan adamın izleyip hayran kaldığı filmden ne olur.

Aslında filmi özetlersem, tipik asker filmi, demem yeterli olur. Yani bu filmi ha Hindistan çekmiş, ha Çin, ha amerika, ha Türkiye. Hiç farketmez. Hepsi aşağı yukarı aynı filmi çeker. Asker filmi, işte içinde milliyetçilik var kahramanlık bişeyler. Bütün bu yorumlara puanlara güvenerek filmin sonuna kadar bi umut bekledim. Ha sürpriz oldu, ha olacak, ya bu asker muhabbetlerini bi yere bağlayacaklar heralde, bu sadece filmin bi kısmı olsa gerek falan. Yok. Hiç bir elle tutulur bi yere bağlamadılar. Onu söyleyeyim.

Yav zaten Lakshya'nın ne demek olduğunu da filmde öğreniyorsun. Lakshya=Amaç. Amaç=Ülkü. Ordan bağla işte mevzuyu. Tamamen milli duygulara hitab için çekilmiş, belki Hindistan'da güncel bi olay için çekilmiş vs bilemiyorum ama ben Hindistan'a objektif bakan bir Türkiye vatandaşı olarak beğenmedim. Yapacak bişey yok.

Zaten blu-ray'ini de bulamamıştım. O kadar övgü alınca bari dvdrip izleyeyim dedim ama Blu-Ray'ini bulamadığın filmi ne izliyorsun. Belli ki onda bi numara yok ki Blu-Ray'ini kasmamış adam.

Değil Blu-Ray, dvdrip bile izlemeye değer olmayan film.

sevgiler.

1 yorum:

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...