1 Tem 2013

Dil Chahta Hai


Yapımı : 2001 - Hindistan
Tür : Dram
Süre: 183 Dak.
Yönetmen : Farhan Akhtar
Oyuncular : Aamir Khan ,  Preity Zinta ,  Saif Ali Khan ,  Akshaye Khanna ,  Mandala Tayde
Senaryo : Farhan Akhtar ,  Kassim Jagmagia 

Ağır konuşacağım. Ben bu filmi hangi akla hizmet indirdim de izledim, 3 saatimi ziyan ettim bilmiyorum. Filmi resmen 1 haftada izledim. Izdırap çeke çeke.


Çok az Aamir Khan filmi izliyorum artık. O izlediğim ilk zamanlardaki sempatisinden de sevimliliğinden de eser yok. Bu filmle bir kez daha teyid etmiş oldum. Yok yani o da Hindistan'ımızın güzel, güzide bir oyuncusudur diyorum, eksik etmeyeyim onun filmlerini de diyorum ama bu nedir arkadaş yav. Çileden çıkardı resmen.

Bi kere senaryodan başlayayım. Özet geçecek olursam; 3 tane zengin züppenin skimsonik dertlerini anlatıyor. Bi de dram yazmışlar. Ulan bunların yaşadığı dramsa ben kocaman bir trajedinin içindeyim. Dertliyim ağlayanım yok, ölmüşüm gömenim yok. Biri nişanlı kızı sever onun peşine ağlar, öteki mature fetişi onun peşine ağlar. Bunlar kavga ediyorlar senelerce konuşmuyorlar. O kadar gerizekalıca bi sahne, o kadar saçma bir kavga ki yani "ya bi siktirin gidin" dememek elde değil. Bu blogda argolu küfürlü yazmamaya dikkat ediyorum ama içimden geçenleri aynen aktarıyorum şu anda o kadar dayanamadım. Kısaca ne diyor siz yabancılar... Eee... Story Sucks!

Oyuncular ve oyunculuklara gelirsek... Aamir Khan'ı neden artık sevemediğimin, neden sempatimi kaybettiğimin bariz delili oldu bu film. Bu nasıl felaket bi oyunculuk ya. Nasıl salakça bir karakter. Tip zaten Keremcem'e benziyor. Hatta aynısı. Ama mesele o değil. Böyle bi şımarık, bir cool çocuk havası, bi artistlikler... Bana kalsa Aamir Khan özünde aynen bu roldeki gibi biri. Öyle göründüğü gibi mütevazi, mülayim bi tip değil. Kusura bakmayın kızlar.

Filmdeki nadir iyi noktalardan ikisi Saif Ali Khan'la Preity Zinta idi. Saif Ali her zamanki doğallığıyla rolünün hakkını vermiş. Abartıya kaçmamış ve göze batmamış. Daha da enteresanı ilk defa Preity Zinta'yı bu kadar masum ve doğal buluyorum. Okuyanlar bilirler ki kendisinden hiç hazzetmem ama bu filmle beraber bişeler olabilir. Gerçi Akshay Kumar'ın da öyle doğal olduğu filmler var da, o da çok nadir. Hep salak salak roller, salak salak komedilerde o da. Neyse konumuzdan sapmayalım.

Film boyunca aklıma takılan en büyük soru ise bu üç elemanın, bu üç bambaşka dünyalardan olan elemanın ortak noktasının ne olduğu. Karakterler farklı, aile yapıları farklı, ilgi alanları farklı. E siz nası arkadaş oldunuz gardaş demekten kendimi alamadım. O yüzden dostlukları da pek samimi gelmedi. Daha çok 3 kişilik yurt odasında mecburiyetten birbirine katlanan elemanlar gibiydiler.

Müzikleri zaten demiyorum. Tırt ötesi. Ya da şarkılar çok kötü değil de film ve görüntüler o kadar gereksiz, o kadar fuzuli geldi ki şarkıların tadını çıkaramadım. Şu klibe bakarsanız ne kadar saçma sapan görüntülerin olduğunu siz de farkedersiniz. Gerçi o kadar dayanabilir misiniz onu da bilmiyorum. Habire Aamir Khan'ın orda burda verdiği pozlardan oluşuyor nerdeyse. Böyle bi acayip çekim tekniğimiz var demeye mi çalışmışlar ne yapmışlarsa. Yapmışlarsa da olmamış.

Bir de son olarak; bu kadar varlık içinde bir adamın neden sürekli işe gidip gelirken tren kullandığını, sürekli o cadde senin bu cadde benim diyip yürüdüğünü de bir türlü anlamadım.

Ay daha fazla dayanamayıp bitiriyorum.  Zaten izlerken yeterince zaman israf ettim. Yazarken o kadar israf olmadı gerçi. Ben ettim siz etmeyin mahiyetinde oldu. 

sevgiler.

15 yorum:

  1. bi hint filmi izleyip aradığımı bulamazsam oturup 3 idiots veya kabhie khushi kabhie gham izliyorum sende öyle yap iyi gelir bu arada uzun bi ara vermiştin olaylar malum yine de seni yeniden burda görmek (yada okumak herneyse işte) güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah sağol. Valla bi filmler indirmişim ki peh peh peh diyorum. İnşallah hayal kırıklığına uğramam. O değil de Tamil sinemasının altyazıları yok ya. Onlar olsa burayı coştururum da işte ne yazık ki. Sonra hep aynı oyuncuların filmlerini tanıtıyor oluyorum ama elden ne gelir. İngilizcem iyi olsa bi de oturup çevirmeye uğraşacağım ama o da yok. Her şeyin hayırlısı o zaman.

      Yalnız bi an 3 idiots'la KKKG'ı öneriyorsun sandım.:D sonra düştü jeton. Varol aşık.

      Sil
  2. bloğunda göremediğim bir film var...Guzaarish ,tavsiye ederim...hritrik resmen ''oturduğu yerden'' muhteşem bir oyunculuk sergilemiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu filme baktım da niye indirmedim acaba. Hint filmi gibi hint filmlerine öncelik tanıdığım için herhal ya. Ama bakarım yav. Dediğin iyi oldu.

      Sil
    2. Guzaarish'i beğeneceksin,yorumlarını bekliyorum....neyse konuyu değiştiriyorum..linkteki videoyu izledin mi bilmiyorum??Yer:Newyork,kişiler:Shahrukh Khan,Kajol ve taksici Erhan abi....Shahrukh Khan'a Erhan abi soruyor ''hint filmlerinde neden sevişme sahnesi yok'' ??cevap çok hoş:)) https://www.facebook.com/photo.php?v=175441455974133&set=vb.140193606044435&type=2&theater..

      Sil
  3. Namaste,
    İzleyecek film bulamayınca, bunu indirip izledik ailecek. "Aamir Khan var, ne kadar kötü olabilir ki" dedim, bir taraftan da senin yorumunuz aklımın bir köşesinde. "Zevk meselesi, belki izlemeye değer diye" düşünmüştüm ancak yorumlarınız doğruymuş Doğukan Sahab... Aamir Khan'a rağmen "bitse de gitsek" modu içinde izledim filmi. Vallahi zaman kaybı.... İzleyecek olanlara tavsiyem başka bir film indirsinler, harcadıkları gigabyte'lara değmez. Müzikler Hintçe tabirle "TIRT HE". Yani 'It is TIRT" demek istiyorum. Gördüğünüz gibi, Hintçeyi de yavaştan yavaştan ilerletiyorum. Bu arada eğer izlemediysen "BUMM BUMM BOLE" adlı filmi tavsiye derim. "Taare Zameen Par" filmindeki ufaklık oynuyor, aşk-meşk-aksiyon vs. den sıkılanlara iyi gelen ve sizi gülümseten bir film. Selamlar
    Kara Lale

    YanıtlaSil
  4. Filme olan eleştiriye asla bişey söyleyemem ama bu filmin başrolünde bulunan bir adama AAMIR KHANa Hindistanin kral Khanlarindan birine yapilan küfürlü eleştiri hic yakismadi sana çok yanlış yaptın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salakça karakter demişim işte. Gerçek hayatta da öyle biri derken salakçayı kastetmedim. Şımarıklık ve kendini beğenmişlik bazında benzettim. Ayrıca salak bir küfür değil bir sıfattır.

      Sil
  5. Yaa bunu yazann kimm ??? Ne kadar salakca bir yazi ne kadar mantiksiz bir yazi ulan kolaysa gel sen cek boyle bir film. Sen nasil koskocaman bir bollywood yildizina bunlari soylersinn.. Yazikkk yaaa valla yazikkk ayip ulannn ne anlarsin sen filmdenn.. Skiciydi kapatsaydinn izlemeseydinn niye izledinn ???? Iskence cekmis miss de bilmem neymiss. Ulann varyaaaaaa neyse
    .........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo Aamir Khan fanları da gelmişler.
      Çok can sıkıcıysa okumasaydın yazıyı kardeşim.

      Sil
    2. Aamir Khan'ın gerçek kişiliğini görmek istiyorsan Satyamev Jayate'yi izle ızdırap çemene hiç gerek yokk

      Sil
    3. Tamam bakacağım. Teşekkürler.

      Sil
  6. Doğukan kardeş, bu blogunu yeni okudum. Ama inan bu yorumun,buradaki akash ile aynı tipte olduğunu sezdirdi bana. Yani aşık olmadan önceki tipi. Anlayamadığın bazı noktalar olmuş. Filmi de birilerinin sende oluşturduğu önyargıyla izlediğinde belli.
    Filmi bir kerede önyargısız izle kardeş. Ammr Khan rolünü gerçekten güzel oynamış ki, seni de bu kadar etkilemiş. Zaten rolü züppe bir kişi rolü... Rahmetli Erol TAŞ'ı hep kötü rollerde oynadığı için ve rolünü de son derece kaliteli oynadığı için gittiği bir şehirde taşlamışlar. Erol TAŞ onlara şöyle seslenmiş. Siz bana taş değil, ekmek atıyorsunuz demiş. Şimdi aynısını sen yapıyorsun. Bu filme taş atıyorsun ama attığın taş değil kardeş.. EKMEK!!!

    YanıtlaSil
  7. Başta yazdığın gibi bu gerçekten ağır bir yazı olmuş. Özetine bakmak için gelmiştim ama bu eleştiri ile karşılaşınca ne yapacağımı şaşırdım. Eğer izlemeden önce bu yazıyı okusaydım önyargılı izlerdim ve zevk almazdım. Iyi ki sonradan okumuşum diyorum. Ben filmi beğendim açıkçası. Şimdi ne düşünürsün bilemem ama ben bu yazıyı düzenlemen gerektiğinin taraftarıyım.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...