7 Tem 2013

Dil Bole Hadippa!



Yapımı : 2009 | Hindistan
Tür : Komedi |  Müzikal |  Spor
Süre: 148 Dak.
Yönetmen : Anurag Singh
Oyuncular : Rani Mukherjee |  Shahid Kapoor  |  Tabu ,  Anupam Kher |  Rakhi Sawant
Senaryo :  Aparajita | Jaya
Yapımcı : Yash Chopra |  Aditya Chopra 

Yeter ama bu kadar da  olmaz. Bu nedir arkadaş. Rani Mukherjee artık çok olmaya başladı. Bu kadar orantısız sevimlilik, bu kadar aşırı güzellik fazla. Hint hükümetinin bu işe artık bir el atması lazım. Belki de Bollywood önümüzdeki 100 sene Rani Mukherjee parodileri yaparak geçirmek zorunda kalacak. Bu nedir arkadaş ya. Bu nedir.

Şaka bi yana bu film de bakıp ertelediğim filmler arasındaydı. Neden? Çünkü kadın karakter erkek kılığına giriyor ve ben kadın oynayan erkeklerden, erkek oynayan kadınlardan nefret ederim. Ciddi manada. Komik desen komik değil çünkü. Hep seanryoda sıkıldığında kullanılan saçma bir malemedir bu benim nazarımda. Ancak Rani hanım bir tabuyu daha yıkıyor. Kırıyor geçiriyor. Arkadaş kadının önünü almak mümkün değil ya. Ne oynarsa zirveyi zorluyor. Bir Kajol bir Rani. Bollywood'a bir isim kalacaksa bu artık ne Kapoorlar, ne Chopralar, ne Khanlar olmalı. Kadın kastta Muhkerjeeler çıtayı çok yükseltti. 

Shahid Kapoor'u da överdim de bir erkek olarak pek yakışıkalmaz. Ama bu elemanı da bir türlü sevemememe rağmen inadına inadına güzel filmlerle çıkıyor karşıma. Shah Rukh Khan'ın tahtında gözü var anladığım kadarıyla ki zorluyor da. Potansiyel var.

Shah Rukh Khan demişken. Bildiğimiz üzere Rani Mukherjee'nin SRK, Aamir Khan, Amitabh Bachchan'la bol bol filmleri var. Öyle olunca dedim ki ulan bu kadın şimdi çoluk çocukla mı film çekmeye başladı ne oluyor. Meğer önceden dedelerle takılıyormuş. SRK ve Aamir Khan 1965 doğumlu. Rani Mukherjee ise 1978, Shahid Kapoor'sa 1981 doğumlu. Yani bakıldığında Shahid'le oynuyor olması daha mantıklı gibi. Ama kadın hiç affetmiyor. Herkesle aşık atabiliyor. Vallahi gurur duymamak elde değil.

Rani Mukherjee'yi bu kadar övdükten sonra biraz da filme geçelim. Film bir Yash Raj filmi. Yani bir Yash Chopra yapımı.  Daha önce çok Yash Raj filmi tanıttım. Müziklerin ve çekimlerin  süper ötesi olduğundan bahsettiğim filmlerin çoğu Yash Chopra filmidir. Bu film dışında örneğin Dilwale Dulhania Le Jayenge, Band Baaja Baaraat, Fanaa, gibi filmler var.  Bu referanslar sanırım ne demek istediğimi anlatmaya yetecek referanslar. Daha da var da uzatmaya gerek yok.

Belirttiğim referanslardaki gibi bu filmde de aşırı bi renklilik ve on numara müzikler var. Ki zaten Yash Chopra Hindistan'da eğlencenin kralı olarak nitelendiriliyormuş. Ancak bu filmde sanki diğerlerinden çok daha fazla bir renklilik ve göz alıcı çekimler var. Rani Mukherjee'den de kaynaklanıyor olabilir ehehe. Hindistan'ın doğal güzellikleri var bir de. Bunları da dibine kadar kullanıyorlar. Sanki bi filmde gördüğümü de bi daha görmüyorum. Sadece bu açıdan bile görsel şölen olarak niteleyebilirim.

Bu filmle bir kez daha netleşti ki  Dilwale Dulhania Le Jayenge ve Kuch Kuch Hota Hai gibi filmler hint sinemasında sağlam basamaklar. Bu filmde DDLJ parodisi olduğu gibi bir çok filmde DDLJ ve KKHH parodi sahneleri var. Hint filmleri takip ediliyorsa bu iki film muhakkak izlenmesi gereken filmler arasında. Ha bi de Kabhi Khushi Kabhi Gham... var.

Vel hasıl bu film de can bi film. Keyifli vakit geçirmeye birebir. Şarkılar on numara.

Sevgiler ve saygılarlan.





7 yorum:

  1. filmini izlemeden şarkılarına takıldıklarımdan buda.. iyi oyuncular ve güzel müziklerle hayal kırıklığına uğramaktan korktuğumdan ötürü, biraz beklemeye almıştım kendisini.. malum, beklenti ne kadar yüksekse hayal kırıklığıda o kadar yüksek oluyor :) ama şimdi rahatlıkla izleyebilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. ben daha önce izlemiştim bu filmi altyazısı baya bi eksik olduğu halde çok beğenmiştim acaba sen nerden izledin. altyazısı tammıydı? eğer tamsa tekrar izlemek isterim gerçekten erkek kılığına girmiş kadın,kadın kılığına girmiş erkek klişesinden bile mükemmel oyunculuklar sayesinde harika bi film çıkarmışlar raniye tekrar tekrar hayran olmamak elde değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim izlediğimde de altyazı ne yazık ki aşırı eksikti. ingilizce altyazıdan çevrildiği için zaten ingilizce kısımlar yoktu ama bazı hintçe kısımlar ve şarkı sözlerinin çoğu doğru düzgün yoktu. altyazının o kadar eksik olmasına rağmen ve tahmin ediyorum çoğu çevirinin de yanlış olmasına rağmen oldukça keyifli bi filmdi. rani'ye zaten daha ne diyim.:)

      Sil
  3. altyazıdan herkesin ağzı yanmış abiler kendileri ingilizce bilyor diye ingilizce yerleri çevirmemişler galiba ama görsellik o kadar ön planda ki havadan karadan yürütür işi. bu arada bu kadın ab-ı hayat falan mı içmiş o ne ya? hiç yaşlanmaz mı bu? koymuşlar filinta gibi oğlanın yanına olmamışmı? olmuş bal gibide olmuş valla. ne diyim allah geride kalanlara sağlık selamet versin:)

    YanıtlaSil
  4. shahid kapoor un başka bi flmi de var mausum diye geçen onada baktım senin bu yazından sonra.hoş bi filmdi. müzikler çok hoşuma gitti. sende bi bak istersen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşk filmlerine biraz ara vermek istiyorum. tabii farklı filmler bulabildiğim sürece. şimdilik bi iki tane buldum gibi. böyle güzel suç aksiyon sürükleyiic filmler falan varsa aklında yaz muhakkak. mausam'ı da yazdım bi kenara.

      Sil
  5. AAKROSH "missisipi yanıyorun" un hint versiyonu , konu uyarlama ama sırıtmamış.
    MATRUBHOOMI bu beni sarstı yahu.
    "kanlı su" water bu içlerinde konusu en özel olan.hint toplumunun eski bir uygulamasını anlatıyor.ve bir belgesel var:kalkütanın çocukları diye.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...