3 Tem 2013

Eega



Yapımı : 2012 | Hindistan
Tür : Animasyon |  Dram |  Komedi
Süre: 133 dakika
Yönetmen : S.S. Rajamouli | J.V.V. Sathyanarayana

Oyuncular : Sudeep | Nani | Samantha Ruth Prabhu
Senaryo : S.S. Kanchi | Janardhan Maharshi | Crazy Mohan
Yapımcı : Sai Korrapati

Aylardır bu değil, bu değil, bu hiç değil diye gezinip duruyorum buralarda. İşte bu diyebileceğim bir filme denk geldim nihayet, ki 2 günde de izledim. Yazısını yazmak için de acele ettim. Hemen başlayalım.

Yorumlarda falan muhabbet ederken Tamil ve Telugu sinemasını altyazı sıkıntısından dolayı izleyemediğimden bahsetmiştim. Nam-ı diğer Tollywood ve Kollywood. Bu iki sinemada Bollywood'un aksine danslar ve şarkılardan ziyade efektler ön planda. Hani o abartılı, uyduruk, beğenmediğimiz efektler var ya. O efektler bu filmde yok. Efektler ve animasyonlar hakaten sağlam. Ki bu konuda ödül de almış. Bu tip filmler çok yapılıyor ancak bizde bir Aamir Khan mı Shah Rukh Khan mı, ay Ranbir çok şeker, Priyanka da taş gibi karı vs geyikleri alıp başını gittiği için buralara bi dönemedik. Tamam bu geyikleri biz de çok yaptık ama insan sıkılıyor hep aynı adamları izlemekten. Şimdi elimde 5 tane daha film var onları izleyeceğim, ne yazık ki onlar da aynı çerçeve içinde. Şimdi Hindistan sinemasını bunlarla sevdik o kadar da bok atmayayım. eheh.

Bu film sanırım reenkarnasyonun en sevimli anlatım biçimi. Animasyon ve efekt abartılı değil ancak senaryo biraz fantastik olduğu için efektler abartılı gelebilir ama abartılı olan efektler değil senaryo. Bir sineğin peşinden film boyunca gidiyoruz ve sanırım bu hayatını boyunca görebileceğimiz ilk ve tek sevilebilecek sinek.

Filmin konusundan bi ufak bahsedip anlatmak istediklerime bağlayayım. Filmde bir godoman tarafından öldürülen genç adam bir sineğe reeankarne olur, intikam peşine düşer. Tamam buraya kadar çok basit ve uyduruk bi senaryo gibi. Ancak sinek adamdan intikam alırken adama yaptıkları, adamı delirtmeye yönelik hareketleri ve adamın delirişi bize hiç yabancı gelmiyor. Çünkü bir sinek bir adamı ancak bu kadar delirtir. Herif resmen beynine sinek kaçmış firavuna döndü. Beynine kaçsa da iyidi. Neyse bu konuda daha ayrıntıya girmeyeyim.

Efektler ve animasyonlar demişken çekimleri de es geçmeyeyim. Çekimler on numara. Zaten köt çekimlerin üstüne iyi efekt nasıl olabilir ki? Olabilirse biri beri gelip açıklasın.

Müzikler Bollywood'da izlediğimiz müzikler kadan ön planda değil. Yine var ancak daha müzikale yönelik. Devasa şölenler danslar vs yok. Filmin içine yedirilmiş. Yalnız filmin sonunda hayalgücünü fena zorlamışlar. Bi şarkı eşliğinde sineklerin dansı var ve bu kısma sesli güldüm film bittiğinde. Bi de şarkıda başka filmlere göndermeler var ki combo oldu. Ben bi iki tane yakaldım gerçi. Belki de daha çoktu.

Film gerçekten iyiydi. Belki herkes sevmez ancak sadece dünyanın başka nerelerinde nasıl işler yapılıyor görmek için çok iyi bir örnek. Oyuncular da heralde yörenin sağlam oyuncularından. Onlar da on numara bir iş çıkarmış.

Tamil ve Telugu'dan bir filmin çıkıp altyazısının da olması demek bu filme çok yatırım yapıldığı, çok tanıtıldığı ve dünya çapında iyi iş yaptığı demek. Enthiran'ı izleyip sevenler bunu da eminim ki sevecektir. Ancak ben bu filmi Enthiran'dan daha çok sevdiğimi itiraf edeyim.

Daha da uzatmadan bu diyardan gideyim.
sevgiler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...