27 Eyl 2013

Don 2


Yapımı : 2011 - Hindistan
Tür : Aksiyon ,  Dram ,  Suç
Yönetmen : Farhan Akhtar
Oyuncular : Shahrukh Khan ,  Hrithik Roshan ,  Priyanka Chopra ,  Boman Irani ,  Lara Dutta
Senaryo : Salim Khan ,  Javed Akhtar
Yapımcı : Farhan Akhtar ,  Gauri Khan 

Ve kral geri döndü...

Diyebilirdim büyük bir heyecanla. Tabii bu filmi 5 sene kadar beklemiş olsaydım. İyi ki 2006'da izlemişim birinci filmi çünkü böyle bi filmi 5 sene beklemek adamı çatlatır. Ama en başta şunu söyleyeyim ki bu kesinlikle 5 sene beklemeye değecek bir film olmuş.

Farhan Akhtar Don'un ilk filmiyle beni oldukça şaşırtmıştı ki bunla beraber şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Bu herif böyle filmler çekebiliyor madem ne lan bu çektiği dandirik dundirik filmler. Sanırım adamın aksiyon dalında iyi olduğunu sorgusuz sualsiz kabul etmek lazım. Hazı aksiyon sekmesine girmişken biraz da burdan yürürüz bundan sonra. (Tabii elimdeki 6-7 adet bekleyen filmi bitirdikten sora.)

Filmin afişlerinde "The King is Back" yazıyor. King Don'u ifade ettiği kadar elbette ki King Khan ünvanına sahip Shah Rukh Khan'ı da ifade ediyor ve bununla beraber benim Shah Rukh Khan hayranlığım büyüyor büyüyor büyüyor... 50 yaşında bir adamın 25-35 yaş aralığındaki partnerlerle aşık atmasını zaten bi kenara bıraktım, herif bir efsane olma yolunda her filmde üstüne katlıyor resmen. Bugün nasıl hiç filmini izlememiş olanlar bile Raj Kapoor ismini biliyorsa iddia ediyorum ki her sinema meraklısı adam en az bir Shah Rukh Khan filmi izlemiş olacak. Bu arada Shah Rukh Khan'ın filmde tipden tipe giriyor olması da beni ayrıca etkiledi. Valla helal olsun herife. (Yalnız ne SRK övdüm. Öv öv bitmedi. Ama adam king yani. Boşuna demiyorlar.)

Bu arada Shah Rukh Khan'la Kajol'ün New York'ta bir Türk taksicinin taksisine bindiği video var. Şu diyalog beni bitirmişti:


"Pardon, siz film yıldızı falan mısınız?"
"Evet Erhan biz Hint filmlerinde oynadık."
"Ovv siz Bollywood aktörlerisiniz."
"Evet biz Bollywood aktörleriyiz."
"Bu çok ilginç. Siz bayaa bi ünlü olmalısınız."

"Evet. Dünyaca ünlü. Mumbai'de" (!)

Neyse konumuza dönelim. Shah Rukh Khan zaten The King tamam onu kenara koyalım. Filmde yan rollerde de babalar olduğunu zaten birinci filmde de belirtmiştim. Ancak Hrithik Roshan hiç beklemediğimiz bi rolde karşımıza çıkıyor. Nerdeyse diyaloğu bile yok ama şovunu yapıp çekiliyor diyebilirim. Böyle küçük sürprizler falan. ehehe.

Bir devam filmi olarak beklenmeyecek kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Birinci filmde ağzımızı açık bırakan senaryo ve aksiyon bu filmde pick yapmış diyebilirim. Nerdeyse boş ya da gereksiz sahne yok. Sürekli bir aksiyon sürekli bir hareket. Bi Batman tadı almadım filmden desem yalan demiş olurum. O gada yani. Bi de Boman Hirani'nin 3 idiots'taki tiplemesi hala aklımdan çıkmıyor. O aklıma geldikçe de bu karakterdeki karizmasına hayret ediyorum ediyorum ediyorum önü alınmaz bi şekilde.

Haa Batman demişken. Bu filmim Batman'le benzerlik gösteren yönleri var. Misal 1978'de Amitabh Bachchan'la bir kez çekilmiş olması ve ilk filmin onun Remake'i olması. Devam filmleri ise sanırım yeni türetildi. O konuda net bir bilgi henüz elimize ulaşmadı. Bir diğer husus ise filmin oyununun yapılmış olması. Senaryo vs ne kadar uyuşuyor bilmiyorum ama filmin hayranlarını heyecanlandıracak bi ekstra bu da. Haa ben oynar mıyım? Oynamam. Niye? Çünkü grafiklere baktım GTA 3 ayarında. Posterlere bakıyorsun sanki SRK'nin kendisiyle oynayacakmışsın gibi ama oyuna bakıyorum kafa nerdeyse ten rengi bir küpten oluşuyor. Olmamış yani. Bi de birinci filmi atlamışlar. Direk Don 2: The Game diye yapmışlar. İkinci filmin aksiyonunun çok daha fazla olmasından kaynaklı olabilir. Birinci filmden çıksa çıksa Hitmen tadında bişey çıkabilir oyun olarak. (Az daha Hintmen yazdım iyi mi.)

Filmin ilk serisinde zaten çeşitli olarak bir çok şeyden bahsetmiştim. Şimdi aynı detaylara girmeyeyim bi daha. Ama kısa kesersek şunu söyliyim. Bu film izlenir hacı. Büyük ekranda, iyi ses sistemiyle, iki film peşpeşe, Blue-Ray olarak izlenir. Bu tip imkanları olan bana bi ulaşsın bişey deniycem.

Sevgiler.

2 yorum:

  1. Benim imkanım var ben izleyeyim bari :) SRK yi daha dogrusu my name is khanı gorup duruyorum, başlangıcı don la mı mynameıs khan lamı yapayım bılemedım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlangıcı My Name is Khan'la yapıp Shah Rukh Khan'ın nasıl bi oyuncu olduğunu gör. Sora Don serisini izle. En temizi.

      Sil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...