19 May 2014

Dhoom 3

2013 - Hindistan
Aksiyon
Vijay Krishna Acharya
Aamir Khan ,  Katrina Kaif ,  Abhishek Bachchan ,  Uday Chopra ,  Anuranjan Kumar
Vijay Krishna Acharya
Yash Chopra ,  Aashish Singh

Yine uzun zaman oldu. Hatta son yazılarımın bir çoğu uzun zamandır yazmıyordum temalı cümlelerle başlıyor. Ama şu bir gerçek ki uzun zamandır film de izleyemiyorum. 

Oldukça gündemde olan, oldukça popüler, oldukça büyük bütçeler harcanmış, oldukça konuşulmuş ve Türkiye gündemine bile girmiş bir filmle dönüş yapmış oldum. Bu filmi izlemeden önce 1 ve 2'yi izlesem mi diye izlemiş olan arkadaşlara danıştığımda çok gerek olmadığını, konuların zaten birbirinden bağımsız olduğunu söylediler. O yüzden sondan başlamış oldum. Film konusunda oldukça tatmin olduğumu söyleyebilirim. Bu yazıyı okuyan arkadaşlar da 1 ve 2'yi izleyip izlememem konusunda beni yönlendirirlerse sevinirim. 

Daha önce de değinmişimdir muhakkak, Yash Raj Films yapım şirketi olarak Hindistan'da gerçekten müthiş işler çıkaran bir şirket. Kabhi Khushi Kabhi Gham...FanaaBand Baaja BaaraatEk Tha TigerKuch Kuch Hota Hai ve Dilwale Dulhania Le Jayenge gibi benim çok beğendiğim bir çok yapımın çıktığı şirkettir. Oyuncular, senaristler, şarkıcılar, yönetmenler değişse de yine de birçok efsane filme adını yazdırmış. O yüzden bu filmde de önceliği ne tanınmış oyuncu kadrosuna, ne yönetmenine, ne de senaryoya vereceğim. Yash Raj Film canımız. Severek takipteyiz.

Hikayeden çok bahsetmeyeceğim her zamanki gibi. Ama izleyince siz de farkedersiniz. Hikayenin bir çok filme benzeyen yanları da var farklı yanları da. Özellikle Hindistan ve Amerikan sinemasının en iyilerinden oluşturulmuş bir sentez gibi.  İzlerken bundan çok da rahatsız olmadım. Hikaye oldukça güzel başladı, güzel ilerledi ve güzel de bağlandı. Taktir ettim.

Oyunculuklara gelirsem; Aamir Khan hakaten iyi oyuncu. Ona lafım yok. Sadece yaptığım bazı eleştriler var onlar da herife çamur atıyormuşum gibi algılandı bazı Aamir sevici genç kardeşlerimiz tarafından. Olsun. Bunlar olur. Ama o eleştirdiğim bazı mimik ve jestler bu filmde de yerini stabil bir şekilde almış. Haaa. Ama şunu da farkediyorum ki yaptığı yeni filmlerde bunu mümkün mertebe azaltmaya çalışıyor. Farklı karakterler çıkarmaya, farklı filmler yapmaya çalışıyor. İhtiyacı var mı? Yok. Almış yürümüş zaten. Osursa gülünür, sevilir. Ama büyük oyuncu olunup, büyük oyuncu böyle kalınıyor. 

Kadın karakter olarak filmde Katrina Kaif seçilmiş. Sanırım isabetli bir karar olduğunu düşünenler de çok alakasız bir seçim olduğunu düşünenler de oldukça fazla. Ben de ilk başta çok konduramamıştım partner olarak ancak filmi izledikten adamların elinde çok da fazla seçenek olmadığını farkettim. Aamir'in boyu boyuna olacak, vücudu ön planda olacak ve bir takım aktobatik sahnelere uyum sağlayabilecek. Zaten düşünüldüğü kadar ön planda bir karakteri de oynamıyor. Dediğim gibi sadece "sex satar" mantığında yerleştirilmiş sahneler için filme iliştirilmiş ufak bi aşk hikayesinin kadın karakteri. Olayların temel ilerleyişiyle pek ilgisi yok.

Abhishek Bachchan ise bir çok kişi pek hazzetmese de, babasının ekmeğini yediğini düşünseler de bence oynadığı bu tip roller için biçilmiş kaftan. Sırıtmıyor, abartmıyor, kendimi ön plana atayımcılık yapmıyor, bu da onu iyi bir oyuncu yapıyor. Ayrıca Aamir'le araların baya boy farkı varmış. Aamir'in ayaklarının altına bizdeki bir Necati Şaşmaz, bir Hazal Kaya taktiği olarak yükselti kullanılmamış. Neyse o.

Hikaye genel olarak bir Hindistan hikayesi, film de genel olarak geleneksel Hindistan filmleri gibi değil. Barfi'deki taktiği burda da yapmışlar. Birçok iyi filmin hikayesinden bir kolaj yapmış gibiler ama daha Amerikan sinemasına göre, araya şarkılar serpiştirilerek çekilmiş. Gel gelelim filmlerde Hint şarkıları kullanılması o filmleri anladığımız manada Hint filmi yapmıyor. Haa bi de Katrina Kaif sırf bu şarkılı sahlenerde bulunması gereken kadın olduğu için de dahil edilmiş olabilir.

Film 27 Haziran gibi ya da o tarihlere yakın bi zamanda Türkiye'de büyük ihtimalle üç-beş tane salonda gösterime girecek. Eğer gösterime girdiği yerler İstanbul'un kocaeli ya da Tekirdağ sınırındaki salonlardan birinde değilse gitmenizi tavsiye edebilirim.

E filmi övdük, Aamir'i övdük, Katrina'yı gömdük. Artık aklanmış olmam lazım. ehehe.

Sevgiler.

7 yorum:

  1. dhoom 1 açıkçası beni pek cezbetmedi. sadece bi şarkı tam türk şarksının kopyala yapıştırıydı. koptum orada.dhoom serisi diğer hint filmlerine oranla biraz bikinili kızlar geçidi tadında. sanki dhoom filminde oynamanın kadın oyuncular için baş şartı bikini gibi. ama ikinci filmin aksiyon sahneleri esaslıydı. hakkını yiyemem. bide aishwaria ve hrithik oynuyor kaçırma bence

    YanıtlaSil
  2. dhoom filmlerine yukarıda ki arkadaşın dediği gibi kadın eti ön plana çıkıyor ama senaryolar gerçekten güzel, oyuculuklarda hakikaten güzel oluyor. dhoom1 izleyebilirsin dhoom 2 ise dhoom 1 den daha güzel diyorlar ama ben tam emin değilim.

    YanıtlaSil
  3. Birde dhoom3 nasıl izlediniz, ben yakın zamana kadar filmi bulamamıştım sadece sinema çekimi vardı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online izleme sitelerinde var ya kaliteli görüntülü bir şekilde. Ben film Türkiye'ye gelmeden önce yazısını yazayım diye izledim. Haziranın son haftası gelecek bildiğim kadarıyla. Ona da gideceğim. Bekleyebilirsen direk sinemada izle.

      Sil
  4. Ali karakterini sevdiysen Dhoom 1 ve 2'yi izleyebilirsin. Dhoom 3'e artı olarak bence diğer filmlerdeki Ali sahneleri iyiydi. Bu filmde biraz geride kalmış. Gerçi bu filmde Aamir hariç herkes arka plan olmuş gibi geldi. 2 öyle değildi mesela onu mutlaka izle, hikayesi de aksiyonu da iyiydi. 1. filmi epey bir gömeceğini düşünüyorum yalnız.
    Bu arada Abhishek'in adı geçiyorken, Game filmini izledin mi? Blogdaki birçok yazından çıkardığıma göre sevebileceğin bir film. Bir de İstanbul faktörü var. İstanbul sahneleri bayağı iyiydi, Türk oyuncular falan. Hintlerde İstanbul'da çatılardan uçup kaçmalı film çekiyorlar ama hiç haber olmuyor nedense diye düşündüm. Belki de haber olması için tarihi dokuya zarar vermek gereklidir. Öyle olsaydı "Oo İstanbul'da film çektiler görüyor musun?" diye bir ay haber yapardık, onların ayıbı. Göndermemi de yaptığıma göre gideyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay yaşa. Böyle yorumlar gelince acayip hoşuma gidiyor. Dediğin filmleri not ettim. Daha önce baktığım ama izlemediğim filmler bunlar da. Böyle tavsiye gelince izliyorum genelde. 2 tane filme başlayıp ikisini de yarım bıraktım. Bitirirsem ikisini de yazacağım. Onları yazmadan 3.'ye başlamayayım diyorum. Gerçi bi ara bi sürrü film izleyip yazmamıştım da sonra hepsi güme gitmişti. Bunlar da öyle olacak gibi.

      Sil
  5. Son anonim yorumda bahsedilen filmde oynayan Türk oyuncu (evet, tamlama kralıyım. ) Survivor Akın. Kadere bak be. Sen uzun soluklu bir dizide epey oyna, Abishek Bachchan'ın başrolünde olduğu filmde replikli ( gerçi izlerken bu mu lan replik diyebilirsin.) rol kap, sonra git gönüllülerden Survivor'a katıl. Ünlüler olsa neyse. Gerçi sonra ezik ezik ünlülere nakledildi. Ha bir de, benden önceki anonimcan; aga seninkine gönderme denmez, kör göze parmak denir. Ha ama haklısın o ayrı.
    That's it.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...