7 Oca 2015

Highway


Yapımı : 2014 - Hindistan
Tür : Dram 
Yönetmen : Imtiaz Ali
Senaryo : Imtiaz Ali
Oyuncular : Randeep Hooda , Alia Bhatt 

Akadaşlar meraba.

Araları uzatarak olmadık zamanlarda gelmelerim sürüyor. Halbuki iki aydır gayet işsiz güçsüzüm teknik olarak. Onlarca film izleyeyip izleyip yazabilirim. Ama yazmadım. Mesele film değil hala anlamadınız mı?
Sadece zamanımı farklı iş ve uğraşlara harcama fikrinin peşinden gidiyorum. Eğer becerebilirsem de güzel birkaç şey birden olacak. Belki en azından güzel bi tane şey. Ancan yine de arada Hindistan çekiyor ve buraları boş bırakmamış oluyorum. Güzel de oluyor.

Bu film ansızın yorumlarda bir öneri olarak geldi. Arkadaşımız izlediğinin hemen akabinde heyecanla izlememi tavsiye ettiği için merakım ekstradan bi cezboldu. Hemen yazdığına göre bayaa iyi herhalde diye düşündüm. Bunun yanında kenara not ettiğim bir sürü daha film var elbet tavsiyelerle gelen. Ancak o anki boşluğumla da oturup izlemiş bulundum. Biraz izleyince de beni de içine çekti film ve buralara kadar geldim.
Bu aralar Kim Ki Duk çok izlemiş olmamdan mıdır nedir, o tadı burda da aldım. Halbuki konu çok sıradışı değil ama hikaye çok güzel veriliyor. Halbuki hiç izlemediğimiz şeyler yok içinde ama görseller çok keyif ve huzur verici. Halbuki müzikler alışık olduğumuzdan farklı değil ama görsellere çok güzel yedirilmiş. Halbuki oyuncular çok tanıdık değil ama filmi çok samimi yapmayı başarmışlar.
Filmin hamuru Stockholm Sendromu, yolculuk ve karakterin kendi iç dünyasına derinlemesine dalışıyla beraber kendiyle yüzleşmesi. Böyle elit entellektüel kokan cümleler de kurayım ki her kesime hitap edeyim. Bloğumun seviyesi yükselsin. İnce hesaplar bizden sorulur.

Imtiaz Ali'yi daha önce de Jab We Met ve Love Aaj Kal gibi filmlerle tanımıştık. Onlar biraz daha eski yapımlar ancak alınan yol bence yıllardan daha fazla. Aynı samimiyetin çok daha katlandığını düşünüyorum ben. Ki bundan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki Imtiaz Ali bundan sonraki yapımlarında daha takip edilir ve fark yaratır bir yönetmen olacak. Çünkü artık ne içinde Bollywood'un ne büsbütün dışında.

Randeep Hooda da Alia Bhatt da çok fazla göz aşinalığımın olduğu oyuncular değil ne yalan söyleyeyim. Randeep, baktığımda bir çok filmde izlemiş olsam da "haa sanki anımsar gibiyim. Haa bu çocuk taam ya" diyeceğim bi oyuncu olarak kalmış bende. Alia Bhatt zaten daha çok yeni. İlk defa izledim. Bence gelecek vadediyor. Samimi ve saf bi tipi var. Geleceği olan gençlerimiz arasında yerini alıyor. Yav sahi Deepikalar, Priyankalar, Ranbirler bile ne ara eskidi. Çocuklar çok çabuk büyüyor azizim.

Müzikleri konusunda eleştirebileceğim tek konu A.R. Rahman adının yönetmenden önce yazılması. Bu durum bi bana mı absürt geliyor yahu. Tamam ticari kaygılar eyvallah da, yönetmenden önce gelmesi de, e yuh. O kadar da değil be kardeşim. Yönetmenin adını yaz, sonra müzikte de Rahman var de. Bence bunu Hindistanlı yapımcılara pek yakıştıramıyorum ne yalan söyliyim.
Özellikle yol ve yolculuk filmi severlerin izleyeceği keyifli bir film olmuş diyebilirim. İzlemenizi de içtenlikle ve gönül rahatlığıyla tavsiye ederim, muhterem kardeşlerim.

Sevgiler.


21 yorum:

  1. merhabalar. oncelikle onerimi degerlendirdigin icin tesekkurler ve de guzel anlatmissin. evet film sira disi degil ama icine cekiyor. simdi de P.K. filmini izledim ismini duymussundur. dogrusu beklentim cok yuksekti hatta happy new year.dan bile. ama beklentimi karsilamadi. neden? cunki oh my god filmini aylar once izlemisdim. onu izlemesem etkilerdi film beni ama ne yazik ki olmadi. zaten konu disinda da etkileyici yani yoktu (bence) ne oyunculuk olarak ne de sarkilar olarak. filmi gommus gibi oldum. aslinda onerirmiyim? evet ama yukarida belirttiklerime gore sen izlermisin bilemedim. ama oh my god falan izlememis olanlar kesin begenir. begenenleri de var zaten. neyse cok yazdim hadi bana eyvallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omg yi izleyen biri olarak bende asiri iyi bir film olduğunu düşünmüyorum pk'in. Ama bence o kadar da gommemek lazim ya. En azindan bir konu bütünlüğü var ve riskli bir konuyu ele almış. OMG ile ele alınan tema ayni olabilir ama ben pk'in olaya farklı bir yerden yaklaştığını düşünüyorum. Hny gibi dünyanın reklamıni yapıp vasat altında bir film izlettirmediler en azından. Ortalalama bir filmdi. Hny te tahammül eden pkyi sever bile ;)

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler film izle , hd izle siteniz çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam hadi verdin kendine linki gene iyisin. :D

      Sil
  3. 2014'ün en iyi hint filmleri şeklinde bir toplama iyi olurdu açıkcası.highway ilk beşe girerdi sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık öyle ahım şahım serilikte film izlemediğim için en iyileri diye seçim yapmak çok yapmak için yapmak olur yav. La zaten kaç tane film izledin de en iyiler diye bizi kekliyorsun, demezler mi?

      Sil
  4. Geçenlerde Kill Dil izledim çok beğendim sayın Doğukan. Bence ona da bir göz atmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kill dil filminde en cok ali zafar.i begendim. fena degildi film. ancak 2014un guzel filmlerinden biri de haider bence. shahid kapoor gercekden guzel oynamis. diger filmlerinden kat kat buyuk oyunculuk sergilemis haider.de

      Sil
  5. manzaralar için bile izlenir:) sağolasın

    YanıtlaSil
  6. queen filmine goz at

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar film izlemeye başlar başlamaz bakacağım. Teşekkürler.

      Sil
    2. film onermeyin der gibisin ;))))))

      Sil
    3. Yok ya olur mu. Ben bu film izleme işini uzun zamandır yapmıyorum. Dolayısıyla da blog yazmıyorum. Şu an yeni ve daha kapsamlı bir bloğa geçtim. Onun üzerine düşüyorum boş vakitlerimde. Ki bu ara yoğun bi süreç içindeyim. Ama zaman zaman izliyorum yine. O yüzden bu öneriler benim için kıymetli oluyor.:) Eksik olma.

      Sil
    4. eyvallah hocam

      Sil
  7. yeni blogun ismini ogrene bilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. degekane.com
      Aslında burda bununla ilgili bi link vereceğim ama yazılar biraz biriktikten sonra paylaşırım diye düşündüm. Şu an aldığım 100mb lık giriş paketi host da dolmuşken alanımı artırıp, sosyal medyaya yaymayı planlıyordum ki işlerim yine beklemediğim derecede yoğunlaştı. Ama en azından başlamış oldum. Oranın devamı gelecek. Daha ötesi yok çünkü benim kafamda. Son nokta orası.

      Sil
  8. buralarda dolanirken birde ne goreyim hey rabba sen caanim kal ho naa ho filmini gommussun yaar. yazik, gunah boyle bi filmi izlememis olman bi yana bu kadar gommen icler acisi:((

    YanıtlaSil
  9. buraya yazacak misin yoksa artik yeni blogda mi takip edelim seni?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikçe yazıyorum işte ama hint filmi izlemiyorum artık. Aslında pek fazla film izlemiyorum. Son zamanlarda zamanımın çoğu dışardan gelen işlere koşturmakla ve kalan zamanda ne olmuş ne bitmiş diye bakınmakla geçiyor. Bi de youtube'a çok takılıyorum. Orda takip ettiğim kanallara göz atıyorum boş zamanlarda. Çok da zamanım yok bu ara be. Ekmek derdi nabacan. Yeni bloğa da yazamıyorum işin kötüsü. İlk fırsatta orayı da bi şenlendireceğim.

      Sil
  10. Genellikle hint filminİ izlemeden önce mutlaka sizin sitenize bakarım.Bütün yorumlarınızı okur sonra filmi
    seyrederim ama bu flim ha başlayacak ha başlayacak diye diye izledim bir baktım flim bitti bu filmi beğenemedim.
    Bu aralar kore filmide bakıyorsunuz kore filmide yorumlasanız çok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla demek istediğini anladım. Ama ben bu filmi başından beri bir yol hikayesi olduğunu ve bütün olayın ordan oraya gitmek olduğunu bilerek izledim. Öyle bi gözle izleyince de böyle bi yazı çıktı. Ayıp ettiysem kusura bakmayın.

      Bu arada buraları boşladım yorumlar şenlenmeye başladı. Kafamı karıştırıyorsunuz böyle böyle.

      Sil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...