30 Eki 2013

Chennai Express

Yapımı :2013 - Hindistan
Tür : Aksiyon, Romantik
Yönetmen : Rohit Shetty
Oyuncular : Shahrukh Khan, Deepika Padukone, Rajnikanth, Upen Patel
Senaryo : Rohit Shetty, Yunus Sajawal, Robit Bhatt, Farhad, Sajid, K. Subhash
Yapımcı : Gauri Khan


Ve nihayet dediğim bir film var bu sefer elimde.

Film çıkalı aylar oldu, soundtrack albümü çoktan piyasada gezinir oldu, biz onu aylarca dinledik ancak gel gör ki filmin dvdsi çıkmasına rağmen bile sağlam bir altyazıyı oldukça uzun bir süre (bu filme göre) bekledik. Sabredemeyip kötü ve uyumsuz altyazıyla bi 30 dk izledim. Sonra bir umut daha turkcealtyazi.org'a girdim ki ne göreyim. King3000 abimiz gene kıyağını yapmış bize. Ondan sonra filmi doya doya bi izledim. İlk 30 dk'yı da o altyazıyla bi daha izledim. Oh.

Bu filmi o malum "Herkesin beğeneceği bir film değil." kategorisine almak istiyorum öncelikle. Yani bu blogdaki birçok filmi izlemeden bu filmi izlerseniz saçma sapan bir mizah anlayışına sahip olduğunu düşünebilirsiniz filmin. Çünkü Shahrukh Khan'ın özellikle bir çok filmiyle ilgili, hatta kendisiyle ilgili bile espriler vardı. Yani oyuncuları da tanımak lazım biraz. Ondan kelli bu filmi genel izleyici kitlesine pek tavsiye edemeyeceğim.

Film için aksiyon filmi demek çok doğru olmaz. Bir tane dövüş sahnesi vardı onun dışında pek bi aksiyonluk durum yok. Macera ve aşk diyebiliriz daha çok. Ancak bi aşk ve macera filmine göre beni şaşırtacak derecede güzel  görsel efektler kullanılmış. Çekimleri falan da çok beğendim. Şarkıları zaten demeye gerek yok. Şarkılar yine Vishal & Shekhar'ın elinden çıkmış. Sanırım bu adamların müzik yaptığı filmleri izlesem epey zaman iyi müziklere sahip iyi filmler izlerim. Bunlar gibi bikaç dayı daha var.

Filmin dövüş sahnesi falan biraz abartılı. Bikaç Hint aksiyon filmi izlemiş herkes az çok tahmin eder nasıl olduğunu. Mizah anlayışı da biraz şımarık oyunculuk mu diyim abartılı mı diyim tam ne diyim bilemiyorum ama kötü oyunculuk diyemem. Çünkü iki başrolün de referansları malum. Bu filmde böyle bi oyunculuk istenmiş demek. Ustalar oynayınca çok gözüme gelmedi açıkçası.

Ağırlılı olarak Tamil kültüründe geçiyor film. Yani burda mı öyle gösterilmiş, yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum ama sanki Tamilliler daha bi Hindistan'ın Afrikalısı gibi. Daha yoğun geleneksel kıyafetler, daha fazla süs ve maskeler vs. Ama güzel. Ben ve benim gibiler geleneksel şeylerden hazzettiği için daha bi keyf alacaktır.

-küçükspoiler-
Özellikle iki sahnede çok güldüm. Birincisi trende şarkıları değiştirerek konuştukları sahne. Nerdeyse bi Bollywood parodisi izledim orda denebilir. Oldukça sevimli bi sahne olmuş. İkincisi de Deepika'nın Shahrukh'a 50 yaşındasın iması yapması ve Shahrukh'un bundan alınması. İkincisindeki tribe daha çok güldüğümü de itiraf edeyim.
-küçükspoiler-

Deepika'da Kabhi Khushi Kabhie Gham'daki o çığırtkanlığı gördüm bu filmde. Konuşma tarzında ciyaklamaları falan. Son zamanlarda oyuncularda çıkan oyuncuuuu Shahrukh giren oyuncuuuu Ranbir, çıkan oyuncuuu Kajol giren oyuncu Deepika gibi benzetmeler yapıyorum. Kajol hakaten çıkan oyuncu gibi oldu. Piyasada yok gibi bişey. Shahrukh hala en gözde forvet. Ama ne kadar daha. Gençlerin önünü açacaklar mecbur. yakında baba rolleri oynamaya başlar. Sonra gelsin dede rolleri. Bi de şu soldaki karakter beni benden aldı. 

Peki bu kadar zaman beklediğime değdi mi? Açıkçası benim için değdi. Şarkılardan, sahnelerden ve atmosterden epeycce keyif aldım. Genel izleyici kitlesi için öyle oovv aman aman bi film değil onu söyleyeyim. Sonra vay efendim öyle dedin de böyle oldu falan gelmesin bana mailden. Bollywood sever arkadaşlar için keyifli sahneler barındıran güzel bir film olmuş. O kada diyip kayboluyorum.

sevgiler.

20 yorum:

  1. ben bu filme bayıldım yaaaa... ama gerçekten izlerken biraz bollywood özgeçmişine ihtiyaç var. uzun bi süre anonim takıldım bloda ama baktım baya sardı artık bi giriş yapıyım dedim. paylaşımlar için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye? facebook'tan eklerim diye mi korktun. ahaha.:D. hoşgelmişsin o vakit.

      Sil
    2. :)))) yok aslında üşendim bi daha girmem nasılsa falan diye ama baktım baya giriyom yeni film beklerkene dedim o vakit anonimlikten çıkıyım. hoşbuldum...

      Sil
  2. Böyle önerileri es geçmeden izleyip, yazıyosun ya önemsediğini gösteriyosun ya, çok iyi oluyo ağbii :)
    Filmde SRK'la Deepika'nın uyumuna bayıldım. Mimikler, danslar üstüne söyleyecek bişe yok. Zaten hasılatta kanıtı olmuş. Salman Khan 'Ek Tha Tiger' ve Aamir Khan '3 Idiots' dan sonra tüm zamanların en çok para getiren filmi olmuş. Şimdiye kadar en çok izlenen film ağbii daha ne olsun. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam üç film de iyi ama bu hasılatları iyi olmalarına bağlamıyorum ben. Tamamen tanıtımla alakalı. 1 liraya film yaptılarsa 5 liralık reklam yaptılar 3 filme de. Bence bir Don serisi şu ana kadar izlediğim en sağlam hint filmi yapımlarından. Bu üçü arasında favorimi sorarsan da Ek Tha Tiger derim.

      Sil
    2. E bütün filmlerin reklamı tanıtımı yapılıyo ama hasılatta rekor kırmıyo her film. Bunlar öne çıktıysa bişe var demek ki.
      Ya ağbii bide Don'la kıyaslamasan bunları, en azından ben buralardayken :)

      Sil
    3. Olur mu ya. Bazı filmleri tanıtımı dünya genelinde yapılıyor. Bakma biz kendi çabalarımızla kurduğumuz forumlarda kendi imkanlarımızla döndürüyoruz. Ama bu forumları yöneten arkadaşlar da sanmıyorum ki ağırlıklı olarak hindistan kaynaklı çalışsınlar. Muhakkak vardır ama dediğim gibi bu yapımlar dünyaya oynuyor ondan bence Yoksa Tamil yapımları var ya alıp yürümüştü yani. Ah o Tamil sinemasını izleyememek çok koyuyor bana.
      Don'da ne var ki?

      Sil
    4. O zaman sana hoşuna gidebilecek bi haber vereyim. 29 Kasım'da Chennai Express "Aşk Treni" adı altında vizyona girecek. Pinema'da gördüm sevinç çığlıkları attım resmen :) http://pinema.com/tr_TR/ask-treni_454/

      Sana önerdiğim zamanda ballandıra ballandıra anlattım çünkü Don'da da şöyle bişey var ağbii; SRK'a en çok yakışan karakter, oyunculuğunu bi tık da olsa üste çıkardığını, loverboy haricinde de çok iyi işler başarabildiğini gösterdiğini düşündüğüm karakter. O yüzden bunlarla kıyaslama diyorum çünkü bende direkt savunma mekanizması oluşuyo. Tabii senin olumsuz bi eleştiri yaptığında yok ama ben herhangi bi filmin Don serisiyle kıyaslanabileceğini düşünmüyorum. Benim için favoriden de fazla bi film yani. Bilmem anlatabildim mi? :)

      Sil
    5. Doğru haklısın. Don bi kenara diğerleri bi kenara. Eksküz mi madam.

      Chennai Express'ten haberim var. Hatta sözlüğe falan da geçtim haberini. Ama Aşk Treni nedir ya. Yok da yani Aşk Treni nedir arkadaş!? Sonra vay efendim memlekette Bollywood hakir görülüyor. Neyse hiç yoktan eyidir.

      Sil
  3. sonunda izledin ya ne zaman izleyeceksin diye merak ediyordum.beğenmesen döverdim seni :)yorumlarda mutabıkız yalnız benim en beğendiğim sahne gece tekme attığı:) azıcık spoilerdan bişicik olmaz dimi.üç ay şarkıları ile avundum ama sonra bi altyazı denk geldi şimdi bulamıyorum ayrıntıları da vermiş.mesela tren sahnesinde şarkıların hangi filmlerden olduğu,kaşmir neresi tanyakumari neresi falan.ilk defa izleyen biri bile anlardı.senin izlediğin öylemi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o king3000 altyazısı. Onu buldum son anda. Çok kral adam ya king3000. Ailecek severek takip ediyoruz.

      Sil
  4. yine güzel bir tanıtım yazısı olmuş eline yüreğine sağlık filmi bende genel olarak beğenmiştim oldukça eksik bir altyazı vede bozuk bir görüntü kalitesiyle izlememe rağmen :) şu bahsettiğin altyazıyla birdaha izlemem lazım ama iyi kalitede görüntüyü nerden indirebilirim acaba? not: don serisiyle ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum herkeste çok beğenmiş olacak ki yoğun istek üzerine 3.sü çekilecekmiş ha bu arada hiç beğenmediğin Dil Chahta Hai filmiyle don serisini aynı kişinin (farhan akhtar) yönetmiş oması ne tezat değil mi ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyazı cidden çok farkediyor ya yarım saat zor dayandım. king3000 bu konuda hakaten eyi. 1gb'ye yakın mı ne bi dvdrip dosyası vardı ona uyumluydu. Kaliyesi de eyiydi. Don serisi de uzasın gitsin ya. O iş güzel iş. Yav bu Farhan mevzusunu demiş olmam lazım benim de. Lakshya'yı da bu adam çekmedi mi. Nasıl bi hatır varsa heriflerde dandirik dundirik filmlerde babaları oynatıyorlar. Gerçi sonra baba gibi yönetmen olunca da gene aynı babalar oynuyor iyi filmlerde. Öyle de bi durum var.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. bu filmin türkiyede aslında istanbulda vizyona gireceğine dair söylentiler var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne söylentisi ya. "aşt treni" diye saçma salak bi adla kasım sonu gibi vizyona girecek. yok bi de kimse bi bok anlamayacak olan türkiye'de bollywood'a bakış açısına olacak yine.

      Sil
    2. Aşk mı treni!? O neymiş öyle ya... te bee bir shah rukh filmi nasıl madara edilirmiş hep berabercenek göreceuh... allah bilir dublajında dibine vururlar aceba okan Bayülgen mi haluk Levent mi seslendirecek. Yazık yazık...

      Sil
  7. fanaa nın müziklerine ah işte diyip bu filmin saçma sapan müziklerine mükemmel demek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fanaa'nın müzikleri de eyiydi ya. Ah işte mi demişim. O an ne hissettiysem onu yazdım da olumsuz yazmamış olmam lazım. Okuma imkanım da yok şimdi aksi gibi.:D

      Sil
  8. Şarkı yoluyla birbirleri ile anlaşmaları güzel düşünülmüş ,ama ben bu filmde Shahrukh Khan'ın profilini komik bulsam da çok beğenemedim.Oynadığı diğer filmlere göre çok tatmin edici değildi.Om Shanti Om'da daha iyiydi bu ikili.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...