22 Eki 2013

Aashiqui 2


Yapımı :2013 - Hindistan
Tür : Müzikal Dram
Süre: 132 Dak.
Senaryo: Shagufta Rafique
Yönetmen : Mohit Suri
Oyuncular : Aditya Roy Kapoor ,  Shraddha Kapoor ,  Shaad Randhawa
Yapımcı : Mahesh Bhatt 


Yine uzun bir ara ve yine söz verdiğim gibi dönemeyişim. Gönül isterdi ki daha sağlam bir filmle döneyim ve bu iğrenç edebiyat yaparmış gibimsi başlangıcı yapmayayım. Ama artık bu günaha hepimiz ortağız.

Artık o kadar boş zamana sahip olmadığımı bu yüzden de çok fazla film izleyip blog yazamadığımı belirtmiştim daha önce de. O yüzden izlemek için zamanı zorlayınca da bu zorluğa değecek filmler izlemek istiyorum artık. Bundan kellidir ki öneriler önceliğim oluyor. Önerilerden gelen Don serisinin referansıyla bu filmin de o klasmanda iyi olacağını düşündüm. Peki oldu mu? Pek sayılmaz. En azından beklediğimi vermedi. Hiç birimizin beklediğini vermeyecek. İzleyecek olanlar bunu bilsin öncelikle. Film kalitesi olarak değil, hikayenin ilerleyişi ve nihayeti olarak.

Öncelikle değinmek istediğim birkaç yüzeysel mevzu var. O esas oğlanın tipi mesela. Merak ettiğim o saç kesimiyle nasıl süper star olduğu. Gerçi geçmişinde star olurken uzun saçlı olduğu görünüyor da asıl merakım son saç kesimiyle nasıl star olarak kaldığı? Tamam eleman düşüyor sonra spoiler vermek gibi olmasın ama içkiye miçkiye bağlamışlar bence traş. Tamamen saç kesimi. Zaten karıya da çektirmediğini bırakmadı kavat.

Esas kız da bu piyasada yeni. Daha birkaç filmi var. Bu filmle iyice parladı (bana göre değil gişelere göre). Fena da oynamadı tamam ama bence gittiği yol yol değil. Oynadığı diğer filmlere baktım da klişe avrupa/amerika çakması filmlerde oynamış. Potansiyel var ama işte çevresi kötü belli ki.

Filmi şarkıları gerçekten iyi. Esas iki şarkı yürek dağlıyor. Sadece onlar için bile izlenebilir. Ben onlar için izledim açık söyleyeyim. Genelde iyi şarkılara sahip filmlerden iyi hikayeler çıkıyor. Bu film de iyiydi ama bu şarkıları hak edecek kadar değil.

Hani Dil Chahta Hai'de zengin çocuklarnın uyduruk dramlarıyla ilgili söylediklerim var ya filmin yarısı bundan ibaret. Diğer yarısının çoğu şarkılar ve kalanı da kızın saf güzelliği.com. Tamam filmi hepten gömmüş gib olmayayım. Ben ordan sağlam mesajlar aldım, kafamda bazı taşları bi daha sağlamlaştırdım ama bu biraz osuruktan nem kapmaya benzer yani. Film tamam eyvallah izlenir ama bir baş yapıt değil ne yazık ki. Biz de göte göt derler. Bu kadar methedildi diye seyirciye oynayacak değiliz.

Film baştan itibaren saf klişelerle dolu. Bir yandan yükselik hikayesi klişeler işlenirken bi yandan çöküş hikayeleri klişeler işleniyor. Hint filmlerinde klişelerle başlayıp beni bambaşka noktalara götüren çok film olmuştur onun hatrına filmin sonuna kadar bir umut bekledim ama bahsettiğim uyduruk zengin dramının çok uç noktada nihayetlenmesiyle beni hayal kırıklığına uğrattı. Olan kıza oldu.

Şarkıları açın dinleyin ama onlarda güzel işler var.

sevgiler.

20 yorum:

  1. kıskanç.....kıskanç...ne berbat bir yazı o öyle...bi kerem o çocuk çooook yakuşuklu.com sonra çok güzel şarkı söylüyor(bunu ciddiye al.ben kendi söylüyor diye ayıla bayıla izledim .hıhıhıhı nereden bileyim seslendirenin başkası olduğunu!(böylede engin bilgim vardır sinema sektörü hakkında))sonra kızdaki aşka ise paha biçemem.fedakarlığın vücüd bulmuş hali.nerede şimdi öyle aşklar.sonracığıma perişan eski starımızın sırf aşkı için kendinden vazgeçmesi çok dokunaklı.o son olmasaydı tadından yenmezdi ya.sevmiyorum bunu üf be fuzuli neden mutsuz son aşığı ettin insanları?tam odunluk bu mutsuz soncular.insanda enerji filan bırakmıyor.zaten sonunu bildiğime izlemedim sonunu.şarkılar gerçekten çok güzel zaten puanı da oradan alıyor.sen iki demişsin bende hepsi sırası ile hit oluyor.ara ara yoğunluklu olarak dinleniyor.aşağı yukarı her ülkenin bu konuyu sinemaya taşımışlığı vardır. barbra streisand-kris kristofferson ,arzum onan-mehmet aslantuğ,sezen aksu-bulut aras bunlardan hatırladıklarım.konu ,işleniş klişe lakin şarkılar klişe değil.kız güzel, oğlan yakışıklı daha ne istiyorsun bela mı.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tamam ben ne dedim.:D. Şarkılar güzel konusu klişe dedim işte. Eleman yakışıklı değil ama onda bi kendimize gelelim. La yakışıklı eleman görmesek Bollywood'da tamam da. Bu kadar da düşürmeyelim kendimizi.:D. Oğlana yakışıklı demedim diye yazıma bok atma bi kere. T-Series filmleri zaten hep hayal kırıklığına uğratıyor beni. Niye ısrarla izliyorsam işte.

      Sil
  2. kim yakışıklı o değilse?adı neydi bu arada neyse ney.bak işin can alıcı noktası burası:Niye ısrarla izliyorsam işte.neden izlediğimi kendi adıma cevaplarım.sıktı batı sinemasının ben bilirimci halleri.sinemayı en iyi biz yapıyoruz çünkü.....bana ne senin anlattığın o karanlık ruh hali meraklanmayın bende o ruh halinden sizi sıkacak kadar mevcut.batı sinemasının ticari veya sanat ayırmadan kalıplarını sevmiyorum."arak konuların çoğu", tamam. aniden başlayan şarkılar danslar hoplatıyor. kimi zaman adamı hiç beklemeyeceğin karizmalar "ben bunu nasıl yaparım" demeden hop omuz kırıyor .söyledikleri şarkılar (ki bendeniz onları oyuncular kendileri söylüyor galiba diyecek kadar hayranmışım o çıktı meydane)sadece farklı diye değil tercih nedenim .hindistana hayran falan değilim .kültürüne olan bir merak var fakat sineması başlı başına bir konu.bu nedenle izlemeye devam.umarım daha iyi örneklerini izleme imkanımız olur.ha senin amir ciler taarruza geçmiş.bak bunlarla baş edemezsin.adam ülkesinde kanaat önderi olarak kabul ediliyor bir sana yaranamadı.beni geç sadece fanaa da tahammül ediyorum oda kajol un güzel hatırına.gönül almak için bir iki amir de yaz aman ha fanaa daki beğeni sıfatlarını kullanmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok film izlemeyelim demiyorum T-Series yapımlarını diyorum Bu yapım şirketinin filmlerinde niye ısrar ediyorsam izlemekte. Yok demek ki olmuyor. Adamlar beni cezbedemiyor bi türlü. Yoksa gerisine aynen katılıyorum. Aamir filmlerini izliyorum ilgimi çektikçe. Eskileri açıp izlemem ama. O iş sıktı. Bak mesela Talaash'ı izlemişim. İyi kötü beğendiğim noktaları da var. Aamir'e de güzel şeyler söylemişim. Daha ne edeyim. Aamir Khan filmlerine de iyi şeyler yazdım bu blogda çok. Hatta onunla başladım izlemeye ama bi yerden sonra hep aynı oyunculuğu izlemek bezdiriyor farklı arayışa sokuyor. Bak mesela SRK'ye adam her filmde farklı bi karakter veriyor sana ki benim için kendisi yaşayan efsane rütbesini almıştır çoktan.

      Sil
  3. Filmi izlemedim de bhula dena'yı açıp dinliyorum sürekli. İzlemeyi planlıyodum ama sen şimdi böyle deyince olmadı bak. Neyse artık.
    Bu arada madem Don serisini çok beğendin bi film daha önereyim mi ağbime? E hadi önereyim. KANK, Chak De! ve Chennai Express. 3 oldu ama arasından seç beğen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vıaay kralsın. KANK diyince hitap olarak kanka manasında dedin sandım ilk. tamam ben bunlara da bi bakacağım. önerilerini tuttum. Chennai Express'in altyazısı çıktı mı ya. Aylardır şarkılarını dinliyorum da filmi izlemek nasip olmayacak gibi.

      Sil
    2. KANK'ı ilk duyduğumda bana da olmuştu o. Şimdi sende söyleyince baya güldüm :)
      Altyazı olayı da şöyle, ingilizce konuşmaların bi kısmı ve şarkıların altyazısı yok. Onun haricinde hintçe kısımlar çevrilmiş. Konuşmaları anlarsın hacı bence şarkılarında altyazılı hali youtube'de var zaten.
      dipnot: KANK'ı da beğeneceğini düşünüyorum da Chak De!'den emin olamadım. Gerçi ben ikisini de izlerken çok eğlendim. Yine de beklentini yüksek tutma diye söylüyorum sonra şey olmasın. Haydi selametle.

      Sil
    3. Ooooo bi sn bi sn bi sn dostum işte şimdi baltayı taşa vurdun. KANK nedir diyorum ben de. Ben izledim bu filmi ama blogda yazmadım. Zaten pek hazzetmedim de. Senaryosu da, ilerleyişi de neticeyi de hiç keyfe keder bulmadım. Ben böyle aklıma ve ahlakıma uymayan filmlerden çok hazzetmiyorum ne yazık ki. Yo dostum yo. Bunu bana yapmış olamazsın yani. Don gibi filmlerle mukayese edilemez bu senaryolar. Chennai Express listemde ama ona bakılacak. Chak De! 'ye de defalarca bakıp sonra indirmekten vazgeçmişliğim çoktur. Niye hatırlamıyorum şimdi tabii onu da.

      Sil
    4. Film hakkındaki yorumlarınıza katılıyorum.Filmi izleyenlerin çoğu Aditya'yı beğenip,Shradda'yı beğenmemiş.İzleyenler Aditya aşığı oldular nedense.Ben onda farkındalık yaratacak bir oyunculuk görmedim.Shradda'nın konuşma şeklini çok beğendim.Kelimelere vurgusu çok güzel mesela. :) Ben de film öneriyim sana :) Aladin,We are Family,Moonu,Guzaarish,Heroine...ilk Moonu'yu izlemelisin.Shruti Hassan ve Dhanush var ve bence yenilerden en iyileri. :) Aladin filmi de masalsı bi film ama ilk akılda canlanan çocuksu tarzda değil o da çok güzel.Hele O Re Sawaariya klibini açar açar izlerim. :D

      Sil
    5. Kadının oyunculuğundan ziyade güzelliği asıl mevzudur bence. Hani yeni yıldız, güzel, oyunculuğu da fena değil falan tuttu işte. Ama kızda bi Deepika ile Priyanka karışımı bi yüz var. O da tanıdık geldiği için beğenilmesine etken olmuş olabilir. Valla konuşma şekline de hiç dikkat etmedim. Dille alakalı mı yoksa herkesin algılayabileceği bişeyden mi bahsediyorsun? Film önerilerine bakacağım. We are Family'i izledim. Açıkçası onu da pek tutmadım. KANK gibi o da çok ahlak sınırlarında olan bişey gibi gelmedi bana. Seyirciyi o çıkmaza sokup haklıymış gibi bi noktaya getirmiş ama yok. Ben yemedim. Yiyene afiyet olsun.:)

      Sil
    6. Sadece bana öyle gelmiş olabilir konuşma tarzı,ses tonu hoşuma gitti,dille alakalı değil.Deep Priyanka karışımı da bi yüz yok bence. Ben Asin'e benzetiyorum oyunculuk olarak da onun gibi kalır büyük ihtimalle.Kızı beğendim ama Deep ve Priyanka daki ışıkta yok onda.Diyorum ya anca Asin olur. :) We are Family'i izleyeli çok oldu fazla hatırlamıyorum ama işin içinde KAJOL olunca beğenmemek de elimden gelmiyor,hele anne rolünde ise. :D

      Sil
  4. valla o şarkıları ben söylesem bile beğenilirdi(ki hamamda dinlenmez söylediğim.)şarkıları yazanlardan aslında sıkı senaryo çıkar lakin şu klişelerden kurtulup özgün olabilseler(burada o klişe dediklerinize ne kadar emek harcanıyor diye bir atış gelecektir hemen cevabı gelsin:her emek te taktiri hak etmiyor.iyi ye iyi demek boynumuzun borcu da kötüye de en azından iyi demeyelim.)her şeye b.k atıyorsunuz diyenlere merak etmeyin beğendiklerimize evvallah diyoruz.aditya imiş gözümün nuru role uygun adam yakuşuklu (her ne kadar beğenmeyeni olsa bile.boluwuud bret dolu ya!)shradda adama göre daha iyi .daha eski bir filmini de izledim gençlik filmi ,komedi fena kotarmamış.güzelliğe gelince zarif, naif bir güzellik .güzel demeyeni allah çarpar.ismini söylerken ise bi çekici bi çekici evlerden ırak.yahu ahım şahım değil belki ama izlemelik.
    yukarıda bahsedilenlerden moonu farklı geldi.sıradan başlayıp bir nokta da garip bir anlam meydana getirdi bende.yine klişe diyeceğim bir yaklaşımla açıklana bilecek bir sonu interden sonra (ki burası benim suça bulaşacağım yer.kesecem çocuğumu bu inter ağrısı nedeniyle ne o aklım almıyor.adam gibi ,başladığı gibi bitirin şu meretleri .180 derece dönüş ne !)ahan da gerçekte bu olur kara sevdadan dedirtti.sen delirt sonraaaa..... sonrasını izle yok bedava moonu oyuncuları sıkı .senaryo farklı düğün var mı hatırlamıyorum ama kıza bir hayli sıraladım yeri gelmişken.

    YanıtlaSil
  5. KANK'da eski filmlere yapılan göndermeler, şarkılar, oyuncuların performansları çok iyiydi. Hele SRK ve Rani'yi bu filmde nasıl beğendim anlatamam. Haksızlık etme rica ederim. Filmin ilk 1.5 saatini gülmekten yarı kapalı gözlerle izledim diyorum ya. Konusunu beğenmedin diye ön yargılı bakma dostum asıl sen bunu yapma bana . Kaldı ki senaryo da kötü değildi. Olayların birbirine bağlanışı felan iyiydi yani. Aman ne bileyim ya. Bu kadar yazdık da kararının değişeceğini sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yav filmi izledim sonuna kadar tam detaylıca hatırlamıyorum ama bağlandığı nokta kalmış aklımda bi tek niyeyse. Ya da ondan sonra bu tip filmleri çok izledim diye sıktı beni. Bi dönem epey bi film izleyip yazmamıştım. Bu film de o döneme geliyor. Aklımdan da çıkmış demek ki. Bi de bu bloğa aklımda kalmazlar kenarda dursun diye yazmaya başlamıştım sözde.:D. Filmi izledim ama onu hatırlıyorum. Beğendim mi beğenmedim mi onu da tam net hatırlamıyorum. O dediğin detayları da muhtemelen farketmemişimdir çünkü o filmi zilediğimde çok fazla film izlememiştim. Göndermeleri falan da çakmış olamam. Ama film şansını benim için kaybetti bi kere ya. Yeni bi film izlemek varken onu bi daha izleme şansım ne yazık ki yok. Zaten çok film izlemeye vaktim olmuyor. ühü.

      Sil
  6. müziklerinin peşine takılar yüksek beklentilerle peşinden koştuğum, sonunda filmin müziklerinin yanında fazlaca sönük kaldığına karar verdiğim filmlerden birisi daha..
    filmi çok batırmayayım ama, izleyenler bu müziklerini hakk etmediği noktasında birleşebilir herhalde..
    arada kamu spotuna bağlayan film vermek istediği mesajları verdi evet, ama bollywood tarzından oldukça uzak biçimde..

    YanıtlaSil
  7. O ne muziklerdi ele,nece gundu dinleye dinleye bagladi meni ozune.Fonda hep o muzikler var :) Ama senari baximinnan cox da beyenmedim.Yeni bir iki tokat atamadi bana.Gercekden sirf kizla oglana bir de sarkilara gore izleir...

    YanıtlaSil
  8. Aditya'nın gülüşü yeter kıskanmayın.. RJ!

    YanıtlaSil
  9. Bu filmdeki fedakarlığı ve tahammülü göremeyenler sadece klişe der aşkı anlamadan yorum yapmayın klişe diyenlerr !!!

    YanıtlaSil
  10. Şarkılar gercekten etkileyici.Ben zaten ilk şarkılarıyla karşılaştım ve beklentim yükseldi. En çok bu sebepten film bana doyurucu gelmedi. Zaten nasil yapıyorlar bilmiyorum 2 saatten fazla filmi bile tam bağlıyamıyorlar, olaylar geçiştiriliyormuş ve bunu da bunu da araya sokalım düşüncesiyle işlenmiş gibi hissettiriyor. Bundan önce de Sanam teri kasam filmini izledim, ilgi çekiciydi ama o da tam yerine oturmamis gibiydi ama oradaki başrol erkek insanın içindeki fan girlü uyandırıyor :) Ama ne hikmetse izlediğim birkac amir khan ve salman khan filmlerinde böyle hissetmemiştim, onların filmleri gercekten iyiydi. Bu arada Srknin daha hicbir filmini izlemedim :)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...