14 Şub 2015

Kill Dil


Yapımı : 2014 - Hindistan 
Tür : Aksiyon , Romantik 
Yönetmen : Shaad Ali 
Oyuncular : Ranveer Singh , Ali Zafar , Parineeta Chopra , Govinda , Rocky Verma

Seyrek film tanıtımlarımdan biriyle tekrar geldim. Yine öneri üzerine izlediğim bir film. Bu ara bir şeyler izlemeye ayırdığım zamanı Youtube'a harcayarak değerlendiriyorum ancak böyle öneriler gelince de göz ardı etmeden bi göz atıyorum. Özellikle yorumlarda benle aynı film zevkine sahip insanlardan gelince...


Kill Dil, ismi çok tanıdık gelse de akla gelen filmle elbette ki pek alakası yok. Ancak yine de aksiyonlu bir film. En beğendiğim yönüyse çekimleri oldu. Çekimler konusunda Bollywood'un farklı bir ton aradığı artık bu son zamanlarda çok düşünmeye başladım. Sanki şu an güncel tarzı bırakıp yeni bir tarzın geçiş aşamasında gibiler. Belki de değiller tam bilemiyorum.

Kill Dil'in senaryosuna geceksek diyebilirim ki senaryo çok çok çok çok klişe. Aşk kısmı, suç kısmı, karakter değişimi çalışmaları vs... Film kendini ne kadar izletse de "ulan ne film izledik be" dedirten bir hikayesi yok. Kötü demiyorum ama yeni bir şey görmediğim için de hikayeyi övmem ne yazık ki pek mümkün değil. Bunun yanına hikayeyi iyi işlediklerini de görmezden gelmeyeyim şimdi. Güzel süslemişler.

Oyunculuklar genel itibariyle iyiydi. Ranveer Singh Band Baaja Baaraat'ta izleyip oldukça da beğendiğim bi oyuncu. Bollywood'daki yakışıklı olmayıp da iyi yerlerde olan adamları taktir ediyorum. O zamandan bu zamana elbette ki çok iyi yol katetmiş. Gel gelelim Ali Zafar'ı herkesten çok beğendim. Bu adamın Bollywood'da bu kadar arka planda kalması bana şu an çok tuhaf geliyor. IMDB'de fotoğrafı bile yok. 

Parineeti Chopra ise bize bir kez daha gösterdi ki Chopra olmak filmlerde oynamak için çok çok yeterli olsa da iyi bir oyuncu olmak için ne yazık ki yeterli değil. Tamam oyunculuğu çok kötü değil ancak bir bütün olarak bakarsak çok abartılacak düzeyde de değil. Bir Rani Mukherjee'yi andırıyor ama bir Rani Mukherjee olması için 40 fırın ekmeğe ihtiyacı var. Yolu uzun yani. Ayrıca her tarafı bıngıl bıngılken hala seksi kadını oynamakta ısrar etmesi de beni epey etkilemiş olabilir. Seksi kadını oynuyorsan seksi olmak gerekmiyor mu? Gerçi beni bu Bollywood'daki seksi kadın olayı da rahatsız ediyor. Yerli yersiz kullanmaya başladılar artık. Özellikle bu filmde ne alaka diyeceğim kadar belki de. 

Son olarak da kötü adama değineceğim. Kötü adam rolü için Govinda bence çok iyi bir fikir değil. Yeterince yaşlı değil, yeterince kötü değil. Bu rol için daha sevimli ya da daha çirkin bir adam bulunabilirdi. En azından başa bir açıdan daha radikal bi seçim yapılabilirdi. Govinda bu rol için çok ortada kalıyor. Dolayısıyla da kötü olduğuna yeterince inanamadım. Adama o kini besleyemedim. Kısacası kastı da senaryo gibi çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İyi ama daha iyi olabilirdi.

Kill Dil filminin bütünü için de ortalama bir film diyebilirim. Bunu dememde senaryonun haddinden fazla klişe olmasının etkisi büyük. Fakat çekimleri için izlenir mi derseniz bence izlenir. Hikaye çok çalışan bir hikaye olmasa da sanat çalışmış. Bunu göz önünde bulundurarak izlerseniz beklediğinizden daha fazla keyif alacağınızı düşündüğüm bir Bollywood filmi olacaktır.

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi sevmedim keyif almadım değil ama hikayenin çok çok alışılmış olması sadece biraz canımı sıktı. Yoksa diğer türlü işi teknik kısmını ben de beğendim.
      Hah Gunday'le alakalı olarak da sanki bu ikisi birbirine benziyor mu? Gunday'i izlemedim daha ama aynı mantık benzer hikaye gibi geldi bana. Biraz göz atmıştım.
      Haider'i de indirmiştim. Makinemde var. Shekespare uyarlamasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ondan çok umutluyum ama daha uygun bir zaman bulabilirsem izleyeceğim. Şu ara pek o havada değilim. Bi de PK'i izledim. Tam bir hayal kırıklığıydı benim için. Onu da yazarım bugün yarın.

      Sil
    2. evet gunday neredeyse benziyo kill/dil filmine. ikisini de izleyince guzel gidiyo her sey ama bitince neydi ki bu diyosun. sanirim kill/dil senin de belirttiyin gibi senaryonun klise olmasi yuzunden, bi de ben gundeyi izledikden sonra onu izledim konu benzerliyi yuzunden kesmedi beni. ancak ali zafar harikaydi. gundey.de beni rahatsiz edense ranveer.in tarzini ayni ram-leela.daki gibi yapmaya calismislar yani biyik, sac sekli, bi vucut gosterme, konusma tarzi falan (ben onu oyle daha cok seviyorum o ayri;)). neyse ikisi de kotu filmler degil ama "ne film be" degiller. pk.de ayni hayal kirikligini ben de yasadim;( zaten bu konuda yazmisdim buraya

      Sil
  2. haider filmi guzel haci izle onu. Bismil sarkisini cok begenmisdim ben ancak fili izlemeden dinleme sarkiyi cunku filmi anlatiyor neredeyse. Shahid kapoor da oyunculunu konusturmus. ödülünü de aldi zaten ancak filmden para almamis

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...