9 Oca 2014

Besharam

Yapımı: 2013 - Hindistan
Tür: Komedi ,  Romantik
Yönetmen: Abhinav Kashyap
Oyuncular: Javed Jaffrey, Pallavi Sharda, Ranbir Kapoor, Rishi Kapoor, Amitosh Nagpal
Senaryo: Rajeev Barnwal
Yapımcı: Himanshu Mehra ,  Sanjeev Gupta


Bakalım son filmi izleyeli ne kadar olmuuuuş. 2,5 aya yakın. Aferin bana.

Güncel bi filmle dönmüş bulunduk yine. Önceki tarihli filmlere göre güncel filmlerde daha umutlu oluyorum. Güncel çekim teknikleri uygulanıyor, şimdinin sinemasına uygun renkler ve daha büyük yatırımlar içeriyor. Daha görkemli filmler izlemek de dolayısıyla beni daha çok cezbediyor.

Ranbir Kapoor'u oldukça beğendiğimi hemen her filmini tanıttığımda ifade ediyorum zaten. Bu filmde de yine eyiydi valla. İlk başlarda bazı hal ve hareketlerinin, çıkardığı karakterklerin falan otomatiğe bağladığını  sanıyordum ki öyle olmadı. Bu filmde de cins bir tiple karşımızdaydı. Karakter bayaa hoşuma gitti diyebilirim hatta. Esas kızı tanımadım ama. Şimdi yazsam google'a (henüz yazmadı) kesin bir sürü izlediğim filmde oynamıştır ama siması ve oyunculuğu öyle pek akılda yer edecek gibi değil.

Şimdi arattım da My Name is Khan ve Love Break Ups Zindagi de oynamış. Hayret. My Name is Khan'da görmemem normal. Araya bi yere kaynamış demekki o yıldız geçidinde. Love Break Ups Zindagi de çok hoşuma giden bi film olmadığından mütevellit kendimi masum ilan ettim şu an. oçey.

Filmin ilk yarısı oldukça eğlenceliydi. Normalde puanlara dikkat etmem ama imdb'nin 3.8 vermesine şaşırmıştım. Filmi izlerken de bi daha şaşırdım. Ha film bittiğinde 3.8'lik bir film olduğuna karar verdim mi? Hayır. Gene o kadar gömülmez bu film. Ancak ilk yarı o kadar iyi ve her şey dozunda giderken ikinci yarıda gereksiz bi mafya ve aksiyon komedisi silsilesi başladı. Gereksiz olduğunu yineliyorum şu an çünkü çok "filmi nasıl uzatsak nasıl uzatsak?" diye düşünürken bulunmuş bir fikir olduğu belli. Aynı karakterlerle bence daha iyi bir ilerleyiş, dolayısıyla daha iyi bir film çıkabilirdi. Olsundu. Kısmet. Ama şu an düşündüm de bence bu karakteri harcamayıp bi Besaharam 2 gelebilir. Tamamen sallıyorum ama muhtemel.

Filmde sıkılıp kapatmamamı sağlayan şey elbette ki şarkılar oldu. Şarkılara ve kliplere yine büyük yatırımlar yapılmış ve bi nebze de olsa bence gönül alınmıştır.

Bu arada 1978 yapımı Amhitabh Bachchan'ın oynadığı başka Cüneyt Arkın kıvamında film var. Onla bi alakası var mı diye baktım ama bi alakası yok sanırım.

Filmleri puanlandırmaktan hiç hazzetmem. Çünkü imdb'de çok az puan almasına rağmen çok iyi olan filmler dolu. Özellikle de hint filmlerinde. Ancak imdb mantığıyla bir puan vermem gerekirse bu film gene 6-6,5 eder.

Haa bu arada Ranbir Kapoor'un DDLJ'deki Tujhe Dekha To Ye Jaana Sanam şarkısını söyleyerek o sahnedeki benzer bi tarlaya işediği sahnede ilk fragmanı izlerken de çok gülmüştüm bu sefer de çok güldüm.

Sevgiler.


6 yorum:

  1. evet doğukan gelir hoş gelir :)

    YanıtlaSil
  2. Köpeklerin karşılaştığı sahnede de yaptılar, hoşlanmadım. Kutsal bir film DDLJ. Bir çok kişiyi o film ile SRK bağımlısı yaptım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen arkadaw ddlj kutsaldir. hani kopekleri gecdim iweme sahnesine kil oldum :( resmen manzaranin icine etti. neyse cok konuwmayayim gerginim de bir az film bulamiyom izleyecek dogru duzgun. ama bu film fena degil izlenebilir

      Sil
  3. Film guzel. He bida Ranbir babasi,annesi ile oynamiw bu filmde oda guzel aile filmi gibi olmurs(Rishi Kapoor, Neetu Sing)

    YanıtlaSil
  4. iyi günler...
    online film izlediğiniz sitelerin linkini verebilir misiniz acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veremem çünkü online izlemiyorum. Takılıyor, tıkanıyor, kalite düşük vs. Torrent can.

      Sil

Popüler Yayınlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...